maandag 16 februari 2009

Opleidingsproject IKOOK zoekt stageplaatsen in de horeca

ikook(2)04IKOOK is de Gentse opleiding hulpkok zaalmedewerker voor laaggeschoolde werkzoekenden. IKOOK zoekt stageplaatsen voor keuken en zaal voor de cursisten. De stage loopt over twintig dagen. Ge├»nteresseerde horecazaken kunnen contact opnemen met de VDAB. OCMW Voorzitter Geert Versnick: “De job van hulpkok is een knelpuntenberoep in Vlaanderen. Er is nood aan een opleiding die meer op maat is van laaggeschoolde werkzoekenden. In het kader van de werkgroep Horeca ontstond het idee om een opleiding tot hulpkok op te starten. Dat deed de Stad Gent, VDAB, OCMW Gent, CVO, Leerpunt en Horeca Vorming Vlaanderen de handen in elkaar slaan om een opleiding tot hulpkok en zaalmedewerker op te starten: IKOOK ”.

Schepen Mathias De Clercq: “De opleiding wil tegemoet komen aan het tekort aan geschoold personeel in de horecasector. Geslaagde cursisten ontvangen een attest van de VDAB en kunnen daarmee aan de slag in de Gentse horeca. Een geslaagde stage ervaring opent voor horecazaken de mogelijkheid om de cursist na de opleiding aan te werven. Als dat nodig is, kan die aanwerving ondersteund worden door een jobcoach of tewerkstellingsmaatregelen”. IKOOK is op zoek naar stageplaatsen in zowel de keuken als de zaal voor de cursisten. De stage loopt in een voltijdse werkweek van 21 maart tot en met 19 april 2009 en loopt over twintig dagen.

Wie interesse heeft een stageplaats aan te bieden of vrijblijvend meer informatie wil, kan contact opnemen met Pascale Van Aelst, sectoraal begeleider VDAB, tel. 059 55 20 92 of gsm 0499 94 88 45.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten