vrijdag 11 december 2009

Vlaamse Regering geeft 3 miljoen aan 4 Vlaamse EFRO projecten.

De Vlaamse regering zet in op projecten die de uitbouw van een innovatieve en kennisintensieve economie bevorderen. In dit kader krijgen 4 EFRO projecten binnen de thema’s ICT stimulering bij KMO’s en cleantech (efficiënt en milieuvriendelijk energie- en grondstoffengebruik) samen 3 miljoen euro extra Vlaamse middelen. Op de site van Power-Link (dé portaalsite voor duurzame en hernieuwbare energie in Vlaanderen) staat nog meer info: http://www.power-link.be/

Unizo richt zich met ICT Coach op het detecteren van ICT noden en het aanreiken van haalbare oplossingen, zodat de eigen bedrijfsprocessen door ICT kunnen ondersteund en geoptimaliseerd worden. Het project voorziet begeleiding voor de sectoren die betrokken zijn in de voedingsketen en ondersteunende diensten.

WTCB wil met ABC ICT begeleiding aanbieden bij de implementatie van ICT middelen bij KMO bouwbedrijven. Doel is het opzetten van een samenwerkingsverband met de overheden om de slaagkansen te vergroten.

The Energy Box van http://www.greenbridge.be Greenbridge Innovatiecentrum is een demonstrator van nieuwe technologieën op het vlak van duurzame energie, producten, concepten, processen en diensten (PCPD). Het centrum richt zich specifiek naar KMO’s, waaronder start-ups en (academische) spin-offs, R&D centra en platformen, die marktrijpe prototypes in de cleantech sector ontwikkelden, maar niet het kader hebben of vinden om de markt daadwerkelijk te betreden.

Om de inspanningen met betrekking tot duurzaamheid voor de THM bedrijven op te drijven en de bedrijven te begeleiden op weg naar duurzaam ondernemen, bundelen FEDUSTRIA, CENTEXBEL en het TECHNISCH CENTRUM HOUTNIJVERHEID de krachten in het project SUSPRO. Samen worden een aantal collectieve en individuele begeleidende acties opgezet gericht op de brede doelgroep van textiel-, hout- en meubelbedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten