zondag 4 oktober 2009

Studiedag over allochtone werknemers op de arbeidsmarkt.

LaTent TaLent  22Allochtone Gentenaars hebben nog steeds een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het negatieve beeld over hen weegt op hun kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Hoe kan dit veranderen? De Werkgroep LaTent TaLent zoekt naar antwoorden. Op 30 september verwelkomde Gent, stad in werking 250 aanwezigen tijdens een partnerdag in De Centrale. Onderwerp van de partnerdag was ‘Ongekend Talent’. Er was een diversiteitsmarkt en een debat over de interculturele arbeidsmarkt. LaTent TaLent lanceerde er het Ambassadeursproject en het Eminenta project. De werking van Talent Talent werd voorgesteld door schepen Rudy Coddens. Schepen Mathias De Clercq gaf uitleg hoe de werkgroep Latent Talent zich specifiek toelegt op het zichtbaar maken, benutten en ondersteunen van de talenten en diploma’s van allochtone Gentenaars. Kersvers schepen Sofie Bracke gaf toelichting bij het Eminenta project. Achteraf was er een hapje en een drankje om gezellig bij te praten.

Dertien allochtone ambassadeurs staan klaar om op pad te gaan naar uw school, uw evenement, uw organisatie of uw bedrijf. Ze delen hun ervaringen over hun schoolloopbaan en hun zoektocht naar werk. Ze zijn een rolmodel voor de allochtone gemeenschap, omdat ze op een positieve manier hun ervaringen delen met jongeren, werkgevers, ouders. In de hoop dat jongeren er inspiratie uit halen om te investeren in een opleiding, en om werkgevers te overtuigen van de interculturele talenten op de Gentse arbeidsmarkt. Meer info voor werkgevers, ouders, jongeren en scholen.

LaTent TaLent  10Eminenta wil hooggeschoolde allochtonen begeleiden naar een job op maat. ‘Eminenta’ is Esperanto en betekent ‘hoog, uitstekend’. Het project wil de jobkansen van hooggeschoolde allochtonen verbeteren en verbreden. Het biedt begeleiding in de zoektocht naar een job waarin elkeen zijn talenten maximaal kan inzetten. Eminenta is een project van Gent, stad in werking, met de steun van VDAB en Stad Gent in samenwerking met SERR Gent, Beleidscel Diversiteit en Gender-UGent, Arteveldehogeschool, VFU-Vooruitzenden en VOKA Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Randstad Diversity staat in voor de begeleiding. Lees meer over het ontstaan van dit project, de probleemschets, onderzoek en het programma voor de deelnemers. Meer informatie via de VDAB, Claudia Baeke, 09/267.66.69 claudia.baeke@vdab.be of Randstad Diversity, Elene Melikidize, 09/218.79.33, Antwerpsesteenweg 468, 9040 Sint-Amandsberg.
Voor een volledig foto verslag: klik op de foto boven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten