zaterdag 3 oktober 2009

Hogeschool Gent werkt samen met Festival van Vlaanderen

Cultuur FvV 06 Een week na de officiële opening van het nieuwe academiejaar van de Hogeschool Gent werd ook de culturele opening van het academiejaar gevierd. Bij die gelegenheid werd een plechtige samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de Hogeschool Gent en het Internationaal Festival van Vlaanderen Gent. Die overeenkomst streeft naar een artistieke samenwerking tussen de Hogeschool Gent en het Internationaal Festival van Vlaanderen Gent. De Hogeschool heeft een ruim aanbod aan kunstopleidingen en het Festival biedt dan ook een ideaal platform aan studenten van Hogeschool Gent Conservatorium. Via het Festival kunnen studenten ook een waardevolle ervaring opdoen op internationaal bekende evenementen.

Concreet zal Hogeschool Gent Conservatorium meewerken aan FestivalMade®, een interactief muziekfestival voor jong en oud met klassieke en vernieuwende muziek. Bovendien zullen studenten en docenten bij de verschillende activiteiten van het Festival worden betrokken. Via het Festival kunnen studenten waardevolle ervaring opdoen op een internationaal bekend evenement. Vanaf volgend academiejaar zal op de culturele opening ook de eretitel ‘Magister Artium Gandensis’ worden uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de kunsten.

Cultuur FvV 07 Na de ondertekening volgde het concert van de culturele opening, uitgevoerd door het ensemble Emanon en soliste Margriet van Reisen. De musici van Emanon brachten onder leiding van Raf De Keninck een uniek project omtrent Gustav Mahlers liedcyclus Des Knaben Wunderhorn. Daarna brachten ze de wereldpremière van Der Himmel hängt voll Geigen, een werk van Petra Vermote. Deze Vlaamse componiste is docente aan Hogeschool Gent Conservatorium. Margriet van Reisen is een internationaal gerenommeerde Nederlandse mezzosopraan. Zij zong samen met bijna alle Nederlandse professionele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Verder zong ze bij de Berliner Philharmoniker, Nationaal Orkest van Spanje, Staatskapelle Weimar en de Bamberger Symphoniker. Het concert in de Karel Miryzaal van de hogeschool werd live uitgezonden op KLARA.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten