vrijdag 23 oktober 2009

Civitas nodigt iedereen uit op actieve en informatieve happening

Hybridebus 17Op zaterdag 21 november slaat het Civitas team van 14 tot 17 uur de tenten op aan het Sint-Baafsplein. Op de Civitas happening komt het publiek niet alleen te weten wat Civitas nu precies betekent voor Gent; er valt ook heel wat te beleven. Kinderen krijgen er hun eigen kindermuur waarop ze zich creatief helemaal kunnen uitleven. Met krijttekeningen kunnen ze een eigen, frisse kijk op mobiliteit geven. Samen met de rest van het gezin krijgen ze ook de kans om eens met een gekke fiets capriolen uit te halen. Is uw eigen fiets nog niet officieel geregistreerd? Kom op de Civitas-happening dan even langs voor een gratis fietsregistratie of zelfs een kleine reparatiebeurt bij de mobiele fietsherstelplaats van Max Mobiel.

Vindt u dat uw eigen wagen toch wel een dure grap wordt? Informeer dan even op de Cambio stand hoe u een auto kunt delen. Misschien is dat wel de oplossing waarnaar u op zoek bent. De Lijn pakt op de Civitas-happening uit met de spiksplinternieuwe Trammelant jongerenbus. Daarin komt u onder andere te weten hoe duur het is om een stoel te herstellen en kunt u met eigen ogen zien hoe moeilijk het wel is om graffiti te verwijderen. Civitas wil mensen ook stimuleren om meer te stappen. De fanfare 'Vooruit met de Kuit' zal alvast het goede muzikale voorbeeld geven. Er wacht de bezoeker ook nog een leuke verrassing.

Civitas is een Europees project waaraan de Stad Gent meewerkt met een aantal partners. Samen met De Lijn, Max Mobiel, Universiteit Gent, Cambio, StudentENmobiliteit en AWV worden er gedurende vier jaar 25 initiatieven genomen om van Gent een nog duurzamere mobiele stad te maken. CIVITAS is een acroniem voor CIty-VITAlity-Sustainability. De initiatieven zullen een positieve invloed hebben op de mobiliteit, het milieu en de leefbaarheid in de stad, en worden mee gerealiseerd dankzij de financiƫle ondersteuning van Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten