maandag 26 oktober 2009

Stad Gent op Boekenbeurs Antwerpen

Van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november kan men in Antwerpen terecht voor de 73e editie van de Boekenbeurs. Ook dit jaar zijn de vier hallen van Antwerp Expo tot aan de nok toe gevuld met 114 boekenstands en maar liefst 60.000 boeken. De Boekenbeurs is dan ook een jaarlijkse trekpleister voor ruim 160.000 boekenliefhebbers. Ook bij deze keer pakt de boekenbeurs uit met talloze auteurs die hun nieuwste boeken voorstellen of discussiëren over hete hangijzers. Er zijn themadagen rond liefde, wetenschap, geschiedenis, Romeinse en Griekse klassieken en zelfs een dag rond het thema ‘red jezelf’ vol wijze raad en handige tips om je leven meer glans, wijsheid en inzicht te geven. Kinderen worden extra verwend met het Kidz programma en op de boekenverdieping valt er iedere dag iets bijzonders te beleven, zoals een poëziemarathon, leerkrachtendagen, een themadag rond geschiedenis en een speciale dag voor grootouders en hun kleinkinderen.

Na de enthousiaste respons van het talrijke publiek bij de vorige edities zal de Stad Gent ook dit jaar op de boekenbeurs vertegenwoordigd zijn met een stand van het Departement Cultuur samen met de stedelijke musea, cultuurdiensten en Gentinfo. Het verhaal van het rijke Gentse museumpatrimonium wordt in talrijke geïllustreerde catalogi gepresenteerd. Zo zal men ongetwijfeld trends, speelgoed en dagelijkse gebruiksvoorwerpen herkennen in de uitgave ‘het leven zoals het was in de jaren 50, 60, 70 en 80’. Of men ontdekt de geschiedenis van de Sint-Pietersabdij in het stripverhaal ‘Het geheim van de gevallen engelen’. Verder ontdekt men de Gentse geschiedenis in de archeologische uitgaven en komt men alles te weten over het nieuwe stadsmuseum. Een nadere kennismaking met de Gentse musea kan ook tijdens de Gentse museumnacht op donderdag 3 december 2009.

Op de Gentse stand kunnen de bezoekers van de beurs kennis maken met een veelzijdig aanbod aan publicaties over Gentse cultuur en geschiedenis. Gent is een bruisende letterenstad, met tal van activiteiten rond literatuur, met kleine en grote L. Naast de vele bestaande agenda's en promotiekanalen verdient het Gentse literaire leven een stevig promotie instrument. Daarom lanceert de Stedelijke Openbare Bibliotheek een maandelijkse digitale nieuwsbrief 'Literaire actualiteit in Gent', met nieuws over onder andere literaire activiteiten en evenementen van de volgende maanden, nieuw literair werk van Gentse auteurs en interessante producties (toneel, opera, muziek, film, enz.) gebaseerd op of verwijzend naar literatuur. De nieuwsbrief kondigt elk item aan en legt telkens de link naar de website waar de lezer meer informatie kan vinden. Alle literaire genres en vormen komen aan bod, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Elke geïnteresseerde kan intekenen op de nieuwsbrief via de website van de bibliotheek www.gent.be/bibliotheek.

Praktisch: de Boekenbeurs vindt plaats in Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191 in Antwerpen, van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november 2009. Iedere dag van 10 tot 18 uur. Op donderdag 5 en dinsdag 10 november tot 22 uur. De stand van de Stad Gent ligt in hall 4. Link: http://www.boekenbeurs.be

Toegangsprijzen: 8 euro volwassenen, 6 euro voor scholieren (vanaf 13 j.), studenten (op vertoon van studentenkaart), groepen vanaf 15 personen, leerkrachten (op woensdag 4 en donderdag 5 november en met lerarenkaart), 60-plussers (op weekdagen), andersvaliden alleen of met 1 begeleider (op vertoon van andersvalidenkaart, prijs per persoon). 4 euro: vakantietarief voor kinderen van 13 t/m 17 jaar indien vergezeld door een volwassene.
Gratis: kinderen t/m 12 jaar, (voor schoolgroepen geldt het scholieren- of groepstarief). 20 euro: abonnement: onbeperkte toegang tot de Boekenbeurs. Te verkrijgen aan de kassa met een pasfoto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten