maandag 28 september 2009

Sofie Bracke legt de eed af als schepen.

Sofie Bracke 04Tijdens de afgelopen gemeenteraad te Gent heeft de dertigjarige Sofie Bracke (Open VLD) de eed afgelegd als schepen. Zij vult daarmee het gat op dat ontstond na het ontslag van schepen Sas van Rouveroij, kopman van Open VLD Gent. Zijn ontslag veroorzaakte een kleine stoelendans: Mathias De Clercq neemt vanaf nu plaats als eerste schepen, en legde daarom maandag opnieuw de eed af. Catharina Segers nam ontslag als tiende schepen en volgt Mathias De Clercq op als vijfde schepen. Schepen van Rouveroij wordt nu Vlaams parlementslid maar blijft aan als gemeenteraadslid. van Rouveroij was ook bevoegd voor de Gentse haven, deze zware bevoegdheid gaat naar nu naar schepen Christophe Peeters

In 2006 kwam Mathias De Clercq voor de eerste keer op in de Gentse politiek en kreeg met 4.891 voorkeursstemmen zijn eerste mandaat: Schepen van Jeugd, Werk, Economie en Middenstand. Voor de federale verkiezingen in 2007 kreeg Mathias De Clercq als eerste opvolger voor de Open VLD Oost-Vlaanderen 33.002 voorkeurstemmen. Mathias De Clercq gaat in de eerste plaats voor Gent. “Het is een ongelofelijke eer om eerste schepen te zijn van mijn geboortestad Gent en om kopman te zijn van de Gentse Open VLD. En hij wordt wellicht de uitdager van de socialistische burgemeester DaniĆ«l Termont. Het is ook mogelijk dat De Clercq lijsttrekker wordt voor de federale verkiezingen in 2011.

Sofie Bracke nam voor het eerst deel aan verkiezingen bij de Genstse gemeenteraadsverkiezingen in 2000. Van op de 26ste plaats op de lijst Open VLD haalde ze 752 voorkeurstemmen en werd daarmee 1e opvolger voor de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 kreeg ze de dertiende plaats op de lijst VLD Vivant en werd ze met 1.464 voorkeurstemmen rechtstreeks verkozen in de Gentse gemeenteraad. Na het ontslag van schepen van Rouveroij werd Sofie Bracke naar voren geschoven als zijn opvolger in het college. Ondertussen nam Sofie Bracke drie maanden ouderschapsverlof. Na de geboorte van haar eerste kindje einde november 2008, liet Sofie Bracke zich vervangen door Frank Wijnakker. “Het was een mooie ervaring” zegt Sofie Bracke. “Ik heb echt genoten van de tijd die ik met mijn dochtertje heb doorgebracht. Maar nu is Sofie Bracke weer actief en haar 10 maanden oude dochtertje Fien volgde van op de publieksbanken de eedaflegging van haar mama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten