zaterdag 5 september 2009

Sas gaat, Mathias komt, Sofie gaat vooruit.

Havenpolitie 09Afgelopen zaterdag viel in het Gentse partijlokaal een belangrijke de beslissing: Sas van Rouveroij, de kopman van Open VLD Gent, neemt ontslag als eerste schepen. Sas van Rouveroij kreeg na een mooie verkiezingsoverwinning toch een nederlaag te verwerken. Hij kreeg van zijn eigen partijleden geen voldoende meerderheid achter zich om zijn schepenambt te mogen cumuleren met dat van Vlaams Parlementslid. De politieke loopbaan van Sas van Rouveroij begon in 1978 met het voorzitterschap van het Liberaal Vlaams Studentenverbond Gent. In 1988 wordt hij schepen van financiën om in augustus 2009 te eindigen als schepen van de Haven. Sas van Rouveroij is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG), een functie die hem prima past. Maar nu lacht het Vlaams parlement hem tegemoet.

img_4112Mathias De Clercq wordt eerste schepen, Christophe Peeters erft de belangrijke bevoegdheid over de Haven en gemeenteraadslid Sofie Bracke vervoegt het schepencollege. Zij krijgt van Mathias De Clercq de bevoegdheden Werk en Innovatie. Sami Sougouir, verdienstelijk fractieleider in de Gentse gemeenteraad, behaalde niet genoeg voorkeurstemmen in vergelijking met Sofie Bracke. Mathias De Clercq krijgt als eerste schepen een zware verantwoordelijkheid. En hij wordt wellicht de uitdager van de socialistische burgemeester Daniël Termont. Het is ook mogelijk dat De Clercq lijsttrekker wordt voor de federale verkiezingen in 2011.

Fietspunt 16 In 2006 kwam Mathias De Clercq voor de eerste keer op in de Gentse politiek en kreeg met 4.891 voorkeursstemmen zijn eerste mandaat: Schepen van Jeugd, Werk, Economie en Middenstand. Voor de federale verkiezingen in 2007 kreeg Mathias De Clercq als eerste opvolger voor de Open VLD Oost-Vlaanderen 33.002 voorkeurstemmen. Mathias De Clercq gaat in de eerste plaats voor Gent. “Het is een ongelofelijke eer om eerste schepen te zijn van mijn geboortestad Gent en om kopman te zijn van de Gentse Open VLD”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten