woensdag 20 mei 2009

Gent biedt nieuwe ondernemers een broedplaats

Fietspunt 16 Wie met een onderneming wil starten, ondervindt dikwijls dat ruimte, ondersteuning en middelen ernstige knelpunten zijn. De Stad Gent ontwikkelt nu samen met De Punt een plaats waar jonge ondernemers samen een oplossing kunnen zoeken: Flexplekken. Binnen De Punt begeleidt Startpunt voor jonge ondernemers al meer dan vijf jaar werklozen naar de mogelijke opstart van een zelfstandige onderneming. Vanuit deze ervaring kent Starpunt een aantal knelpunten bij het opstarten van een zelfstandige onderneming: nood aan betaalbare ruimte, middelen, marktgerichte ondersteuning en groei door samen te werken.

Om op die knelpunten een antwoord te bieden is het project Flexplekken ontstaan, wat een uitwisselingsgroei- en samenwerkingsdraagvlak voor ondernemers zal worden. Vanaf oktober 2009 zullen ondernemers in het bestaande Bedrijvencentrum van De Punt in de Kerkstraat te Gentbrugge toegang krijgen tot nieuwe dynamische, betaalbare werkplekken. Schepen Mathias De Clercq: “Deze flexibele, professionele ruimte zal massa’s uitwisselingskansen in zich dragen, met middelen en kansen om samen te werken en te groeien. Ondernemers zullen de mogelijkheid krijgen om hun onderneming te promoten en kansen krijgen om samen te werken op regelmatige collectieve samenkomsten. Door samenwerking zal het opdrachtenvolume toenemen, waardoor de ondernemingen sneller leefbaar worden en blijven”.

investingent De Stad Gent ondersteunt de Flexplekken als onderdeel van het startersbeleid dat van Gent een ondernemende stad moet maken. Met het startersbeleid probeert het Gentse stadsbestuur startende ondernemingen te ondersteunen en hun slaagkansen verhogen. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat de slaagkansen van starters verhogen als deze voorwaarden vervuld zijn. Een goede voorbereiding en gerichte vorming, een deskundige begeleiding en voldoende startkapitaal zijn de voornaamste voorwaarden.De ondersteuning gebeurt in de cruciale eerste drie jaren van de onderneming.

De Punt ondersteunt eveneens ondernemers bij het opzetten van ‘Get Inspired’, een exclusief netwerkevenement dat creatieve ondernemers uit verschillende sectoren de mogelijkheid geeft om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe samenwerkingsverbanden op de rails te zetten. Get Inspired vindt plaats in het Gravensteen, op woensdag 3 juni vanaf 18.30 uur. Zie ook website www.getinspired.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten