zondag 1 maart 2009

Gentse Halfvastenfoor brengt nieuwe attracties.

foor11 Meer dan honderd kermisattracties op het Sint-Pietersplein en omgeving verwelkomen jong en oud vanaf zaterdag 14 maart voor een nieuwe Halfvastenfoor. De Stratosphere staat voor de eerste keer in BelgiĆ«. Wie op 60 meter hoogte en aan hoge snelheid wil rondjes draaien moet op het Gentse Sint-Pietersplein zijn. Schepen Mathias De Clercq is enthousiast en daagt zijn collega’s schepenen uit om plaats te nemen. Uitbater Eduard Vlasselaerts is iets gematigder: “Het is wel degelijk een familieattractie, het is de bedoeling dat de inzittenden genieten van het uitzicht”. Andere nieuwkomers zijn de Speed Flip, waarin je per koppel ronddraait, en een nog straffere roetsjbaan op het Sint-Amandplein. Uiteraard zijn de visspelletjes, schietkramen en snoepkraampjes er nog altijd. De Halfvastenfoor telt dit jaar 105 attracties.

Dit jaar is er ook goed nieuws voor de studenten: op donderdag 26 maart genieten studenten van een speciale korting. Net als elk jaar geven de foorkramers op de laatste zondag kortingen of verlaagde prijzen. Dezelfde kortingen krijgen studenten op de Studentendag van donderdag 26 maart op vertoon van hun studentenkaart. De parking op het Sint-Pietersplein blijft dag en nacht open en kost 2,5 euro per dag. Schepen Mathias De Clercq: “Gent verwent zijn inwoners, en niet alleen de studenten. Zondag 5 april, de laatste dag van de Halfvastenfoor, is het reductiedag. Dat betekent meer leut voor minder geld”.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Halfvastenfoor, kan deelnemen aan foorwandelingen van de Gentse Gidsenbond. De wandelingen vinden plaats van zaterdag 14 maart tot en met zondag 5 april tijdens het weekend en op aanvraag. De prijs bedraagt 10 euro per persoon, oliebollen en appelbeignets inbegrepen. Reserveren kan van 9 tot 12.30 uur via tel. 09 233 07 72.

Ook dit jaar loopt er in samenwerking met Radio 2 een wedstrijd voor de luisteraars van die zender. Twintig gezinnen kunnen een vip ontvangst en waardebonnen voor attracties voor een bedrag van 120 euro winnen. De Halfvastenfoor zal ook gepromoot worden op AVS, op affiches in de stad en op de broodzakken van de Gentse bakkers. Of luister naar dit interview met schepen Mathias De Clercq over de Halfvastenfoor .

Praktisch: de kermis is open van zaterdag 14 maart tot en met zondag 5 april 2009. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 18 tot 22.30 uur. De kinderattracties gaan open om 16 uur. Op woensdag en zondag van 14 tot 22.30 uur en op zaterdag van 14 tot middernacht. De kinderattracties blijven in het weekend open tot 20 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten