dinsdag 3 maart 2009

BB King & Marianne Faithfull op Gent Jazz Festival

Het Gent Jazz Festival maakt een eerste reeks van namen bekend. Het Gent Jazz Festival opent dit jaar op 8 juli met een ‘Special Night’, met niemand minder dan BB King. De absolute koning van de blues mag dan al decennialang meedraaien, hij geldt nog steeds als uithangbord van de bluesmuziek. Zaterdag 18 juli sluit sixties-icoon Marianne Faithfull de avond af. Met haar coverplaat Easy Come, Easy Go breide ze eind vorig jaar een van de interessantste hoofdstukken aan haar indrukwekkende muzikale carrière.

Het Richard Galliano All Star Quartet rondt het eerste festivalweekend af op zondag 12 juli, met Gonzalo Rubalcaba op piano, Richard Bona op bas en Clarence Penn op drums. Het Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings opent overigens diezelfde concertavond. Binnenkort verschijnt een album rond dit nieuwe project van Nathalie Loriers op het W.E.R.F.-label. Het label van De WERF geldt voor Belgische muzikanten en muziekliefhebbers als het platform bij uitstek voor boeiende en sterke producties. Op 9 juli treden onder meer op: Bender Banjax (winnaar Jong Jazztalent Gent 2008) en het Brussels Jazz Orchestra. Het BJO brengt dan exclusief de nieuwe big band composities van de finalisten van de ‘Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009’. Na afloop maakt een professionele jury de winnaar bekend van deze 5e wedstrijdeditie.

Het Gent Jazz Festival maakt ook bekend dat de jongerenwedstrijd van het festival, Jong Jazztalent Gent, een initiatief van brouwerij Duvel Moortgat, vanaf dit jaar ook tijdens het Gent Jazz Festival zelf zal plaatsvinden. Dit podium verhuist van het Duvel Droomschip in het Gentse stadscentrum naar een festivalcafé bij het festivalterrein. Hiermee wordt een aangenaam kader gecreëerd bij het festivalterrein waar mensen deze gratis concerten kunnen bijwonen.

Info & tickets:www.gentjazz.com. Gent Jazz Festival van 8 t/m 19 juli, Bijloke. Tickets kosten 27 Euro per concertavond (zonder reserveringskosten), met uitzondering van 8 juli (concertavond BB King) waarvoor een ticket 37 Euro kost (excl. reserveringskosten). Een driedagenpas kost 68 Euro (excl. reserveringskosten). Tickets kunnen vanaf vandaag besteld worden via www.gentjazz.com, via vzw Uitbureau Gent (www.uitbureau.be of op +32(0)9 233 77 88) of via Fnac. Het laatste festivalweekend valt opnieuw samen met het openingsweekend van de Gentse Feesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten