vrijdag 13 maart 2009

EHBO voor jeugdwerk in Gent

Voetbal 01De Jeugddienst Gent trakteert op vijf initiaties 'Eerste Hulp voor Jeugdleiders' voor alle erkende Gentse jeugd(werk)initiatieven. De EHBO initiaties worden gegeven door het Rode Kruis Gent. De initiaties vinden plaats op maandag 16, woensdag 25, vrijdag 27 en dinsdag 31 maart van 19.30 tot 22 uur en op zaterdag 27 juni van 9.30 tot 12 uur telkens op de Jeugddienst, Kammerstraat 10 in Gent. Schepen Mathias De Clercq: “Alle deelnemers krijgen een handleiding ‘Eerste Hulp voor Jeugdleiders’ en een pakket fluorescerende hesjes voor de jeugdvereniging. Naast deze EHBO initiaties schenkt de jeugddienst aan alle plaatselijke eerstelijns jeugdwerkinitiatieven een volledig uitgeruste EHBO rugzak samengesteld door het Rode Kruis. Deze handleiding en de EHBO rugzak werden ontwikkeld door het Jeugd Rode Kruis”. Gentse jeugdverenigingen kunnen deze gratis rugzak binnenkort in de uitleendienst van de Jeugddienst ophalen.

Elk jaar leven honderden kinderen zich uit in het Gentse jeugdwerk. Een ongelukje is snel gebeurd. Met dit initiatief wil het Gentse stadsbestuur het jeugdwerk ondersteunen bij het voorkomen en verzorgen van verwondingen en aandoeningen. De Stad Gent vindt het belangrijk om het erkende jeugdwerk naast de financiƫle ondersteuning ook materieel en inhoudelijk te ondersteunen. De keuze voor het organiseren van EHBO initiaties en het schenken van een EHBO rugzak is tot stand gekomen op vraag van en in overleg met de Stedelijke Jeugdraad. De Stad Gent heeft een nauwe samenwerking met het Rode Kruis voor onder andere de hulpverlening bij risicomanifestaties, in het kader van het brugfigurenproject, voor acties ten voordele van internationale hulpprojecten (recent nog Music for Life) en nu ook voor de EHBO sessies voor jeugdverenigingen.

Vrijwilligers van Rode Kruis Gent geven jaarlijks tientallen eerste hulpopleidingen, zowel aan individuele geĆÆnteresseerden als aan organisaties en bedrijven. Meer info over het Rode Kruis-Gent via mail aan info@rodekruisgent.be of op de website www.rodekruisgent.be.
Meer informatie over de EHBO initiaties voor het jeugdwerk in Gent is verkrijgbaar bij de Jeugddienst of te raadplegen op de website www.jeugd.gent.be. De opleiding en handleiding ‘Eerste Hulp voor Jeugdleiders’ en de samenstelling van de EHBO rugzak is een initiatief van het Jeugd Rode Kruis. Meer informatie over het aanbod van het Jeugd Rode Kruis op de website www.jeugdrodekruis.be. Inschrijven voor de EHBO sessie kan via 09 269 81 24 of per mail naar ruud.vandevelde@gent.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten