donderdag 3 december 2009

Scala opent feestelijk.

Scala 83 Dinsdagavond opende de Gentse cultuurtempel Scala haar deuren voor een enthousiast publiek. Het kostte bloed, zweet en tranen en er werd koortsachtig doorgewerkt tot vlak voor de officiële opening. Maar het resultaat mag er wezen. Kapper Pépé zorgde niet alleen voor de kapsels van enkele artiesten, hij was zowat de hele avond in de weer als barman. Platformstichter Johan Van Hoorde was duidelijk in zijn nopjes met het resultaat. Schepen Christophe Peeters: “Theater Platform kreeg het gebouw voor 49 jaar in erfpacht. Omdat het gebouw een lege doos was kregen ze 350.000 euro als bijdrage in de renovatiekosten. Het totale project kost ruim 1,5 miljoen euro, maar daar zorgt Theater Platform zelf voor”. Theater Platform reageert meteen met een open oproep naar organisatoren en andere gezelschappen om van deze prachtige zaal gebruik te maken.

Scala 06 De gasten kregen meteen een warm welkom. Er waren standjes met koffie en jenever en Vedett deelde gepersonaliseerde flesjes bier uit. Johan Van Hulle en zijn dixielandorkestje speelde er de pannen van het dak om het publiek in de sfeer te brengen voor de feestelijke avond die zou duren tot in de vroege uurtjes. Een hele sliert oldtimers voerden tal van Bekende Gentenaars uit de theater- en amusementswereld aan. Fred Geirnaert verwelkomde ze op gepaste wijze: Claude Marissael en Lien Van Ginderachter, Jacques Vandersichel, Yvonne Delcour, Sonja Gyselinck, Luc De Paepe, Kurt Burgelman, de travesties Cabaret de Bruges, zangeres Elle Yana, Sas Van Rouveroij, onze eigenste burgervader Daniël Termont en Johan Van Hoorde, bezieler van Theaterplatform Gent vzw en Scala workaholic, ze kregen allemaal een hartelijk welkom.

Scala 49 Na een hapje en een drankje was het tijd voor het grote werk. Voor een bomvolle zaal brachten tal van artiesten een wervelende show. Claude Marissael en Lien Van Ginderachter praatten de avond aan elkaar. De show werd afgewisseld met interviews. Catharina Segers, Christophe Peeters, Sas Van Rouveroij en Daniël Termont werden op het podium geroepen. Catharina Segers werd als meter van de Scala vergezeld door haar trouwe viervoeter Kwiekske die haar steeds kwispelstaartend volgt. Christophe Peeters, peter van de Scala, keek toe en zag dat het goed was. De burgemeester verklapte dat hijzelf ooit nog acteerde in een amateurtoneelgezelschap en dat hij ontzettend houdt van poëzie en cultuur.

Kurt Burgelman ging met zijn gekende formatie Biezebaaze ging enkel nog tijdens de Gentse Feesten optreden, maar deze kans liet hij niet liggen. Samen met Elle Yana zorgde hij voor een opgemerkt optreden. Kurt treedt nog één keer op in 2009, en dat op 6 december, met Les Escargots de Gand in het voorprogramma. Ook Elle Yana, een zangeres met pit én een mooie stem hopen we binnenkort nog eens te horen. Als kers op de taart werd een beeld, met het logo van Scala, onthuld. Tot slot bedankte Johan Van Hoorde alle medewerkers, die deze geslaagde openingsavond mogelijk hadden gemaakt. Voor een volledig fotoverslag: klik op een van bovenstaande foto’s. Voor de volledige programmatie klik op deze link: http://www.scalaplatform.beGuido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten