donderdag 10 december 2009

Merkregistratie blijkt oplichting

Voka Oost-Vlaanderen waarschuwt ondernemers die aanbiedingen krijgen om hun ingeschreven merken in commerciële drukwerken of registers te publiceren. Op misleidende wijze worden zij gevraagd te betalen voor deze publicaties. Dergelijke publicaties dragen echter niet bij tot de bescherming van hun ingeschreven merk(en)!

Momenteel loopt bijvoorbeeld een campagne van een organisatie gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Dit “bedrijf”, Trademark Publisher GESMBH, stuurt aan ondernemingen met een al dan niet gedeponeerd handelsmerk, een overschrijving onder de noemer marques-merken, met vraag tot betaling van 795 euro. Zowel de reproductie van het beeldmerk als het overschrijvingsformulier zien er zeer realistisch uit. Voka Oost-Vlaanderen vraagt bedrijven ook op te letten voor briefwisseling van IBIP, European Trademark Organization en TM-Collection.

Voka raadt bedrijven ten stelligste af in te gaan op overschrijvingsformulieren of herinneringen die ze zouden ontvangen van deze organisaties. Voka waarschuwde in het verleden al herhaalde keren voor publicatie van bedrijfsgegevens in bedrijvengidsen. Over deze nieuwe vorm van oplichting regent het nu klachten bij de echte bedrijvenorganisaties.

Bedrijven kunnen bij Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen terecht met hun vragen bij Hilde Schuddinck, tel 09 266 14 63 Link: http://www.voka.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten