zaterdag 5 december 2009

Gentse ijspiste officieel ingeschaatst.

De Gentse ijspiste is dan toch tijdig afgeraakt, al zag er door de aanhoudende regen even niet naar uit. Het Emile Braunplein werd eerst herschapen tot een archeologische site. Een laatste kans om deze historische site in kaart te brengen vooraleer de herinrichting van Korenmarkt, Braunplein en Belfortstraat definitief is. Schepen Martine De Regge (SP.A) kreeg de put tijdig gevuld en schepen Mathias De Clercq (Open VLD) werkte samen met heel wat vrijwilligers de achterstand weg. Negenvoudig schaatskampioene Katrien Pauwels was heel tevreden over de kwaliteit van het ijs. Samen met haar dochters en een showteam van Kryos mocht zij de piste open schaatsten. Tussendoor bracht Bavo Meeus, een student Lichamelijke Opvoeding, enkele nummers op een elektrische viool.

Daarna mochten de schepenen een rondje schaatsen. Mathias De Clercq werd samen met Wolf Dieleman, het jongetje van de affiche van de ijspiste, werd in echte Kerstmanstijl in een ijsslee voortgetrokken. Catharina Segers ging erg rustig van start: “ Ik schaats enkel nog op de ijspiste, en dan nog maar enkele rondjes”. Al zou het kostuum van de schaatssters haar niet misstaan. Schaatsen op de Gentse ijspiste is populair: 34.000 schaatsers in 2008 en in totaal een kwart miljoen bezoekers, wat de ijspiste tot een van de grootste publiekstrekkers in de stad maakt. Volledig programma op http://www.uitbureau.be/default_uit1.aspx?page_id=419

De Gentse ijspiste is open van 10 tot 23 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01 uur.
Op 17 december: Winternacht voor Studenten, uitzonderlijk open tot 01 uur.
Voor 6 euro (inclusief huur schaatsen) mag u het ijs op.
Groepen vanaf 15 personen die tijdig reserveren betalen 4 euro (09 233 77 88).
VDK- en JOVO kaarthouders schaatsen gratis (met bank- en identiteitskaart) www.vdk.be
Free-Time verwenpas houders schaatsen gratis.

De komende woensdagen (tot 6 januari) verschijnt in De Gentenaar een bon waarmee je gratis kan schaatsen. Foto's en filmpjes van de opening vind je op www.gentenaar.be.
Op vertoon van uw schaatsticket rijdt u gratis heen en terug met De lijn www.delijn.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten