zaterdag 5 december 2009

Fonds Delhaize Group lanceert nieuwe projectoproep.

Fonds Delhaize 03 Het Fonds Delhaize Group, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil de sociale cohesie in lokale gemeenschappen bevorderen. Bij de projectoproep 2009 werden 37 initiatieven gesteund, initiatieven. Deze projecten, verspreid over heel België, kregen samen 173.455 euro. Guido Knops, directeur Koning Boudewijnstichting: “De bekroonde initiatieven verenigen inwoners met een verschillende sociale, culturele en economische achtergrond. Ze streven één gemeenschappelijk doel na: hun buren beter leren kennen en zich goed voelen in hun gemeenschap”. Met de oprichting van dit Fonds getuigt de Delhaize Group van haar streven om zich op sociaal vlak in te zetten in de gemeenschappen waar haar warenhuizen gevestigd zijn en om het collectief welzijn van de inwoners te vergroten. Het Fonds zal een nieuwe projectoproep in maart 2010 lanceren. http://www.kbs-frb.be/supportedcall.aspx?id=226542&jaar=2009&LangType=2067

Per provincie werd een ambassadeur gekozen. Voor Brussel is dat Centre Comete AMO vzw voor hun project "Carnaval Anneessens". In Luik is dat l'Eclat de rire vzw met het project "Espace Papot'Thé". Het Antwerpse Jongerencentrum Bouckenborgh werd geloofd voor het project "Jongerencentrum Bouckenborgh on wheels". Voor Oost-Vlaanderen werd het Gentse project Wafakaï gelauwerd voor het project “Afrika in je buurt”. Ook de medewerkers van Delhaize werden bij de selectie van de projecten betrokken. Zij kozen het project ‘Gezellig appartement’ van de vereniging Afrikaanse vrouwen in Vlaanderen uit Aalst. Het kreeg de ‘Prijs van de medewerkers van Delhaize’ wat neerkomt op een verdubbeling van de financiële steun.

Fonds Delhaize 10 Op 2 december mocht Souley Souna Abdoulaye van Wafakaï het diploma ontvangen uit handen van Catharine Alexandre van Het Fonds Delhaize Group en Guido Knops van de Koning Boudewijnstichting. Wafakaï beoogt met het project ‘Afrika in je buurt’ een positieve bijdrage van de Afrikaanse gemeenschap aan het samenleven in de stad Gent. Wafakaï richt Afrikaanse workshops in waarop alle buurtbewoners worden uitgenodigd. Hiermee wil Wafakaï de dialoog stimuleren tussen de bewoners in drie Gentse buurten met de hoogste concentratie aan etnisch culturele minderheden. Wafakaï Zo organiseerde samen met Vormingplus en de Federatie voor Zelfhulpgroepen allerhande activiteiten zoals een uitstap voor vrouwen en kinderen naar de Antwerpse zoo. De prijsuitreiking in het Gentse Buurtcentrum Sluizeken-Tolhuis-Ham werd gevolgd door een gezellige receptie met Afrikaanse hapjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten