zondag 6 december 2009

50 rijbewijzen ingetrokken op verkeersveilige nacht

Voor de dertiende keer werd door de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen een Verkeersveilige Nacht georganiseerd. Het doel van de actie is om de aandacht van de weggebruikers te vestigen op de reële pakkans tijdens de eindejaarsperiode. Zowel tijdens de week als tijdens het weekend, overdag en tijdens de nacht, zijn er acties gepland.. Afgelopen nacht werden door alle 29 politiezones en de federale wegpolitie controles uitgevoerd.

In Oost-Vlaanderen werden 3.155 voertuigen gestopt, van 2.988 chauffeurs werd een ademtest afgenomen. Bij 169 bestuurders werd een strafbaar alcoholgehalte werd vastgesteld (5,4%). Tegenover vorig jaar is dit een lichte stijging. Er werden 25 rijbewijzen ingetrokken wegens alcoholintoxicatie. In West-Vlaanderen werden 2.336 bestuurders gecontroleerd, daar had 3% van de bestuurders te diep in het glas gekeken.

In West-Vlaanderen reed 20 % te snel, in Oost-Vlaanderen 16,7 %. In Oost-Vlaanderen werden 7.074 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 1.112 chauffeurs begingen een overtreding. Er werden iets meer voertuigen gecontroleerd dan vorig jaar, daarbij werd een stijging van het percentage snelheidsovertredingen vastgesteld. In beide provincies werd telkens één rijbewijs ingetrokken. In West-Vlaanderen gaat het om een verdubbeling van 10 naar 20 %. In Oost-Vlaanderen werd een verhoging van 11,2 naar 16,7 procent vastgesteld.

In beide provincies samen werden tijdens de Verkeersveilige Nacht 10.409 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 50 rijbewijzen ingetrokken. Tijdens de BOB campagne zullen er op diverse plaatsen nog controles uitgevoerd worden, dit zowel tijdens het weekend als op weekdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten