donderdag 3 december 2009

Eerste Gentse Win-Winbeurs een groot succes

Win-Win 12 Met maar liefst 149 bedrijven en verenigingen mag de eerste Gentse Win-Winbeurs een groot succes genoemd worden. Op dinsdagavond 1 december, in de prachtige Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis, mocht schepen Balthazar met een symbolische gongslag de eerste Win-Winbeurs starten. Maar liefst 149 ondernemingen en verenigingen leerden elkaar beter kennen en onderhandelden er met elkaar. KAA Gent biedt training en een stadionbezoek aan aan jongeren die een deeltijdse sportopleiding volgen. In ruil zullen de jongeren enkele klussen opknappen in het stadion. Kunst in Huis krijgt communicatie advies en publiciteit van het Centrum voor Ondernemen. In ruil hangt Kunst in Huis kunstwerken in de kantoren van het CvO.

Op 2 uur tijd werden er maar liefst 88 dergelijke overeenkomsten afgesloten. Het idee viel erg in de smaak bij alle aanwezigen. De evaluatie van de beurs was erg positief, maar vooral de resultaten zijn bemoedigend. De beurs wijkt immers af van het traditionele concept met standjes. Alle deelnemers lopen rond om interessante deals te vinden. Een aantal contacten resulteerden niet onmiddellijk in concrete matches, maar vormen wel de basis voor latere samenwerkingen. Dat is meteen een belangrijke doelstelling van de beurs: de twee werelden samenbrengen. In Gent zal de beurs zeker een vervolg kennen. Dit najaar vinden er nog beurzen plaats in Luik op 3 december en in Antwerpen op 15 december. Beide steden organiseerden vorig jaar al een beursvloer, andere steden zijn zeker geïnteresseerd. Daarmee kan het concept in België even populair worden als het is in Nederland en Duitsland, waar elke maand wel ergens een beursvloer georganiseerd wordt.

Win-Win 14 Het enthousiasme van de Stad Gent als organisator van de Gentse Win-Winbeurs werkte aanstekelijk. Ivan De Witte verleende als voorzitter van KAA Gent en ambassadeur van de Gentse Win-Winbeurs de nodige steun, maar ook schepenen Mathias De Clercq en Tom Balthazar zijn enthousiaste gangmakers. Nationaal ondersteunen de Koning Boudewijnstichting, KPMG, Fortis Foundation en BNP Paribas Fortis de organisatie van dergelijke activiteiten. De beurs in Gent werd ook ook mogelijk gemaakt dankzij tal van lokale sponsors en partners: Unizo, VOKA, VKW, het Havenbedrijf Gent, Vegho, het Centrum voor Ondernemen en het Welzijnsoverleg Regio Gent, Netlash, De Gentenaar en Magelaan. Duet, Stadsbrouwerij Gruut, Roomer, Oxfam Fairtrade, Daskalidès Chocolatier en het Hinkelspel verzorgden samen met Duet de receptie. Fisheye en Circa Cultuurcentrum verzorgden de technische ondersteuning.

Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten