dinsdag 10 november 2009

Karel Van Eetvelt opent Prowood 2009

Prowood 10In Flanders Expo te Gent is het momenteel erg druk. Vandaag mocht UNIZO voorzitter Karel Van Eetvelt Prowood 2009, de vakbeurs voor alles wat met hout te maken heeft, openen. Opnieuw slaagde de Belgische houtsector erin om de voornaamste hallen van Flanders Expo te vullen. De houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren tonen hier de meest recente technologische ontwikkelingen. Met een goedgevuld randprogramma en tal van boeiende seminaries over o.a. CE markering van ramen en deuren, verkooptechnieken, automatisering van het houtbewerkingsatelier, certificering van tropische houtsoorten wordt een grote toeloop verwacht.

Prowood 05Organisator Olivier Claesens mocht de spits afbijten bij de opening van de houtvakbeurs: “Met 181 exposanten op 16.000 m² standoppervlakte zal Prowood ook in 2009 haar rol vervullen als hét trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid en aanverwante sectoren. Dat we er in deze moeilijke tijden in slagen om de succesvolle editie van 2006 te evenaren, is alvast een positief signaal. De reden voor dit succes is onder andere te danken aan de kwaliteit van het aanbod. De talrijke exposanten uit de diverse deelsectoren zijn er zich duidelijk van bewust dat het precies in moeilijkere tijden is dat zij zich als firma kunnen onderscheiden. Prowood biedt hen het ideale platform om hun nieuwe machines, producten of diensten aan te bieden aan een select vakpubliek”.

Karel Van Eetvelt was vol lof over de prestaties: de sector toont dat vernieuwing en traditie hand in hand gaan. Vakbeurzen die zich niet aanpassen verdwijnen. Toekomstgerichte ondernemers spelen in op de wensen van de veeleisende consument. Ecologie speelt daar een belangrijke rol in. De klant moet wel weten dat de prijs die hij betaald maatschappelijk verantwoord is. De overheid moet de sector daarbij steunen: de BTW verlaging voor de bouw moet de tewerkstelling waar mogelijk op peil houden. Toch zijn er een aantal pijnpunten. De moeilijke toegang tot de innovatiesteun van het IWT remt de broodnodige innovatie bij schrijnwerkers. Banken zijn te veel afgeweken van hun kerntaak: kredieten verschaffen aan consumenten en bedrijven.

Maar ondernemers doen meer dan geld verdienen: hier op Prowood staat een stand van TRIAS. Aan de andere kant van de wereld helpen zij scholen en leren jonge mensen schrijnwerken. Noteer alvast de nieuwe openingsuren: op woensdag 11/11 van 10 tot 18 uur, op donderdag 12/11 van 12 tot 20 uur, op vrijdag 13/11 van 12 tot 20 uur en op zaterdag 14/11 van 10 tot 18 uur. Enkel professionelen krijgen toegang tot de beurs, gratis op vertoon van een geldige uitnodiging. Die is te verkrijgen via http://www.prowood-fair.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten