donderdag 26 november 2009

Finales provinciale popconcours nu zaterdag 28 november

Sinds september vinden in elke Vlaamse provincie en Brussel de provinciale popconcours plaats: FrappantPOP (Antwerpen), Westtalent (West-Vlaanderen), Limbomania (Limburg), Rockvonk (Vlaams-Brabant), Het Kampioenschap van Brussel (Brussel) en het Oost-Vlaams Rockconcours . Uit de meer dan 700 inschrijvingen die binnenliepen via het online muziekplatform vi.be kozen professionele jury’s in totaal 256 bands die zich live mochten bewijzen in 50 voorrondes en halve finales. Voor de organisatie van de concours werken de provinciale overheden samen met tal van jeugdhuizen en concertzalen over heel Vlaanderen, wat van de provinciale popconcours een van de grootste muziekconcours van Vlaanderen maakt.

De zenuwen gieren momenteel door menig muzikantenlijf, want nu zaterdag vinden de finales plaats, en weten we wie er een claim to fame op zak heeft. Voor het eerst vinden de finales van alle concours plaats op 1 dag. De 50 finalisten strijden er dan om de podiumplaatsen in enkele van de beste concertzalen van het land: Ancienne Belgique (Brussel), Muziekodroom (Hasselt), Het Depot (Leuven), Trix (Antwerpen), De Kreun (Kortrijk) en Vooruit (Gent). Los van de prijzenpot die elke winnaar in de wacht sleept, komen alle finalisten ook terecht in het project 100% Puur – Pop uit de provincies. Daarmee maken ze twee jaar lang kans op speelkansen in clubs, jeugdhuizen, en op festivals.

De provinciale popconcours worden georganiseerd door de provinciale overheden, met de steun van Poppunt, Studio Brussel en JIM. De provinciale popconcours waren de eerste wapenfeiten voor heel wat bands en muzikanten als The BlackBox Revelation, Steak n°8, Team William, Sioen, Jasper Erkens, The Violent Husbands, The Galacticos, Balthazar, en vele anderen. Drie weken na de bloedstollende finales van nu zaterdag 28 november, vindt op zaterdag 19 december Best of the Best plaats. Heeft elk concours zijn terechte winnaar? Doe zelf de test en ontdek alle winnaars, hét muzikale talent van morgen, tijdens een benefietconcert voor Music for Life van Studio Brussel in de Gentse Handelsbeurs. Link: www.100procentpuur.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten