woensdag 18 november 2009

Duivelse asbak van Jan Fabre wordt via eBay geveild

Jan Fabre stelt een opvallend kunstwerk ter beschikking dat via eBay geveild zal worden van 20 tot 30 november. De porseleinen asbak toont de kunstenaar met open mond, rode bokkenhorens en tong. De opbrengst van het kunstobject gaat integraal naar Sprinkle, een vzw die zich inzet ten voordele van aids weeskinderen in Zuid-Afrika. Op 1 december (Wereld Aids Dag) wordt tevens een groot benefietconcert georganiseerd. Sinds 1998 organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) op 1 december Wereld Aids Dag. Op die dag wordt wereldwijd de aandacht gevestigd op de aids problematiek. In ons land zijn het Wereld Aids Dag Concert en de veiling van het kunstwerk van Fabre ten voordele van Sprinkle de belangrijkste aandachtstrekkers.

Jan Fabre staat in binnen- en buitenland bekend als één van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Hij stelt een exemplaar van 'Nen Assebak' ter beschikking die via het internet geveild zal worden. De opbrengst van de veiling wordt bekendgemaakt op 1 december tijdens het Wereld Aids Dag benefietconcert in zaal De Roma te Antwerpen. Op de affiche staan topartiesten zoals Sioen, Zap Mama, Raymond van het Groenewoud, Tim Vanhamel, Roland, El Creme Glace Ques en Tom Pintens. Er staat tevens een surprise-act van een grootse popdiva op het programma. DJ Merdan Taplak verzorgt de afterparty en de presentatie is in handen van Sven Pichal (Radio 1). Het concert start om 20u30.

Toegangsprijs: 20 euro, VIP arrangement (met receptie backstage) 150 euro
Tickets en info via www.wereldaidsdag.be

Het concert wordt georganiseerd met de steun van het Internationaal Tropisch Instituut, Sensoa, Cavaria, het Roze Huis en de stad Antwerpen.

Om een bod uit te brengen op het kunstwerk, moet je surfen naar www.ebay.be of www.wereldaidsdag.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten