donderdag 26 november 2009

Containerschip Charlotta voor het eerst in haven van Gent

Op woensdag 25 november meerde het nieuwe schip Charlotta in het Kluizendok af bij Ghent Container Terminal. Het schip komt een honderdtal containers opladen, goed voor zowat 200 TEU goederen. “Ook Gent stond als tussenstop op het programma en dat is voor dit schip meteen een primeur”, vertelt Daan Schalck, directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent. “Bovendien wordt de Charlotta verder ingezet op de recent gestarte lijn vanuit de Gentse haven naar het Middellandse Zeegebied. We zijn opgetogen dat deze bijkomende, regelmatige maritieme lijndienst verder wordt ingevuld. Een goede zaak voor Gent dus”, aldus Christophe Peeters, voorzitter van het Havenbedrijf Gent.

Tom Weemaes, General Manager van Containerships Belgium: “Het schip werd op 23 november in dienst genomen in de haven van Teesport in Noordoost Engeland. Van daaruit ging het richting Rotterdam en vervolgens naar Gent. Vanuit Gent vervolgt het schip haar reis naar de haven van Piraeus in Griekenland. Met het containerschip Charlotta wordt de nieuwe, 10-daagse aanloop vanuit Gent richting Middellandse Zee verder ingevuld.”

De Charlotta vaart onder de Luxemburgse vlag. Het is 168 meter lang en 27 meter breed. Het heeft een diepgang van 9,50 meter, een draagvermogen van 17.861 DWT en een capaciteit van 1.421 TEU. Deze nieuwkomer maakt deel uit van de vloot van de Finse rederij Containerships, met hoofdkwartier in Helsinki. Dit familiebedrijf werd in 1966 opgericht en telt een 500-tal werknemers in 20 kantoren in 16 landen over heel Europa en Turkije. Link: http://www.containershipsgroup.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten