donderdag 15 oktober 2009

Vlerick MBA verovert tiende plaats in belangrijke wereldwijde ranking

In de meest recente full-time MBA ranking van The Economist staat Vlerick Leuven Gent Management School op de 10de plaats wereldwijd. Dit betekent een verdere verbetering ten opzicht van de 14de positie vorig jaar en bevestigt ook de stijgende trend van de School sinds 2006.

Gedurende de afgelopen vier jaar kende Vlerick Leuven Gent Management School een gestage groei in deze ranking. Daarbij speelde de School regelmatig haasje-over met scholen als Judge Business School aan de Universiteit van Cambridge, het Instituto Empresa in Madrid en de Leonard N. Stern School of Business in New York. Daarbij verbetert Vlerick Leuven Gent Management School ook haar positie in de Europese lijst van full-time MBA programma’s en klimt dit jaar naar de 4de plaats. Daarmee positioneert de School zich niet alleen vlak na het Spaanse IESE, IMD in Zwitserland en London Business School, maar gaat ze ook heel wat andere grotere namen, die dan ook een hoger inschrijvingsgeld hanteren, vooraf.

Deze aanhoudende vooruitgang weerspiegelt duidelijk het engagement op lange termijn om één van de beste MBA programma’s ter wereld aan te bieden. Decaan Philippe Haspeslagh licht toe: “Terwijl de Financial Times ranking vooral de nadruk legt op salarisgegevens, focust de Economist ranking op de ervaringen van deelnemers en de positieve invloed van de opleiding op hun leven na het afstuderen. Laten we dit resultaat binnen een breder kader plaatsen en besluiten dat het Vlerick MBA-programma dankzij fantastische medewerkers, faculty en studenten opnieuw een plaats heeft veroverd binnen de absolute top van internationale MBA-opleidingen die momenteel op de markt aangeboden worden.”

Eén van de criteria binnen de ranking waar de School zeer hoog op scoort, is de zogenaamde “Kans tot netwerken”. Daarmee bedoelt men de mogelijkheid die studenten en afgestudeerden hebben om een beroep te doen op een uitgebreid en goed gestructureerd netwerk van alumni.

Een ander interessant aspect is de stijging van het aantal internationale MBA kandidaten aan Europese business scholen. In dat kader zien we ook een verhoogde aanwezigheid van Europese scholen in de top 20 van de globale ranking. De helft van de scholen in de top 20 zijn momenteel niet-Amerikaans. Ook Vlerick Leuven Gent Management School heeft – mede door de indrukwekkende ROI, de corporate partnerships en de carrièremogelijkheden die de School biedt – een record aantal kandidaturen vanuit de hele wereld ontvangen. De groep van 89 studenten die in september 2009 met het full-time MBA programma gestart is, telt 40 nationaliteiten, en kent dus een grotere diversiteit dan scholen zoals INSEAD.

Peter Rafferty, International Development Director bij Vlerick Leuven Management School: "Dit resultaat getuigt van waardering voor de voordelen die de Vlerick MBA biedt: een zeer divers programma met een uitzonderlijke persoonlijke aanpak in combinatie met een uitstekend lesniveau, goede contacten tussen studenten en de carrièrediensten na het programma. We hebben bovendien een zeer competitieve ROI, mede dankzij ons relatief lage inschrijvingsgeld in vergelijking met andere opleidingen. Als gevolg daarvan hadden we in vergelijking met vorig jaar voor 2009 dubbel zoveel full-time MBA aanvragen, wat geleid heeft tot een verdubbeling van het aantal deelnemers dat dit jaar effectief aan de opleiding begonnen is. We zijn ervan overtuigd dat al deze elementen samen een stimulans zullen zijn om in de komende jaren nog betere resultaten neer te zetten.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten