donderdag 29 oktober 2009

Tentoonstelling over jongeren in de bijzondere jeugdzorg

Op 2 november opent aan Hogeschool Gent Sociaal-Agogisch Werk een tentoonstelling over jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. Het project ‘’t Is hier veel ça va’ toont foto’s die gemaakt werden door jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, onder de begeleiding van Ondersteuningsstructuur voor de Bijzondere Jeugdzorg (OSBJ) en Mooss vzw.

In dit project wordt het beeld van de jongeren centraal gesteld. Ondersteuningsstructuur voor de Bijzondere Jeugdzorg (OSBJ) organiseerde hiervoor in 2008 workshops fotografie voor jongeren en begeleiders in een tiental organisaties, diensten of projecten voor bijzondere jeugdzorg. Mooss, een organisatie die gespecialiseerd is in actieve kunsteducatie, hielp de jongeren en begeleiders om hun leefwereld en kijk op de begeleiding in beeld te brengen.

Dat leverde een hoop beelden op. Uit die foto’s maakten de jongeren, begeleiders en medewerkers van Mooss vzw, samen met fotografe Lieve Blancquaert, een selectie van de meest sprekende beelden. Deze foto’s worden in heel Vlaanderen op een interactieve fototentoonstelling met het grote publiek gedeeld. In november is het de beurt aan Hogeschool Gent Sociaal-Agogisch Werk. Naast de rondreizende tentoonstelling is er ook een gelijknamig fotoboek.

Van 3 tot 27 november in Campus Schoonmeersen, expositieruimte gebouw D, Schoonmeersstraat 52, 9000 Gent. Link: www.hogent.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten