vrijdag 30 oktober 2009

Smullen van Gentsche boterwafels.

Max 08 In het Huis van Alijn aan de Kraanlei werd een nieuwe delicatesse voorgesteld: Gentsche boterwafels van het etablissement Max (Emile Braunplein). Kleinzoon Yves Van Maldeghem werkt sinds zijn 20ste in de horeca, eerst op het Van Beverenplein, en sinds enkele jaren op het Emile Braunplein. Van het Huis van Alijn kreeg hij het gebakkraam van de familie in bruikleen om het te verwerken in het interieur. Dat, en de traditie van 170 jaar Gentse wafelbakkers, maakt een bezoek aan het Etablissement MAX de moeite waard. Bovendien speelt Yves Van Maldeghem nu een andere troef uit: de klanten van het etablissement Max kregen steevast een lekker boterwafeltje bij de koffie, ambachtelijk gebakken. Maar die lekkere wafels waren nergens te verkrijgen, en de klanten hadden zin in meer. Tijd om een eeuwenoud recept als een nieuw product op de markt te brengen.

Max 09 Yves besloot om de Gentsche boterwafels te lanceren in het Huis van Alijn. Ze worden gepresenteerd in een mooie blikken doos. Het is een ontwerp van Charlotte Vermeersch (28) uit Ledeberg. Momenteel specialiseert Charlotte zich als zelfstandig logo designer nadat ze vorig jaar twee logowedstrijden had gewonnen voor de gemeenten Zulte en Bredene. Schepen Lieven Decaluwe mocht voorproeven, daarna mocht hij samen met directeur Sylvie Dhaene en de Belleman de boterwafels inwijden. Een doos met drie keer tien voorverpakte wafels kost 12,50 euro. Het zijn dezelfde wafeltjes voor bij de koffie zoals Max ze in zijn etablissement aanbiedt. Gebakken op aloude gietijzeren wafelijzers en met gas verhit. Yves zegt trots dat hij zelf blijft bakken volgens het recept uit het bakboek van zijn overgrootvader: met echte boter, tarwebloem, natuurlijke vanille, ei, zout, water en gist. Meer info op deze site: Etablissement MAX

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen