woensdag 14 oktober 2009

Nieuwe generatie managers studeert af aan Arteveldehogeschool

De Arteveldehogeschool heeft de voorbije jaren een aantal succesvolle vernieuwingen doorgevoerd om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de studenten. Eerstejaars die enkel les volgen tijdens voor- of namiddag, up-to-date keuzevakken, afstandsleren, werken en studeren combineren Het zijn enkele vernieuwingen in de bacheloropleidingen bedrijfs- en office management van de Arteveldehogeschool. Tijdens een plechtige promotieviering op zaterdag 17 oktober ontvangen de afgestudeerden van vorig academiejaar hun diploma.

Eerstejaarsstudenten krijgen de keuze enkel tijdens de voor- of namiddag les te volgen. In de daaropvolgende jaren kunnen ze hun opleiding verdiepen met keuzemodules en vakken als e-commerce, European institutions en verkoopstraining. Bij het begin van dit academiejaar trok het openstellen voor afstandsleren van het keuzetraject General management assistant een zeventigtal ge├»nteresseerden aan. Veel mensen zaten blijkbaar te wachten op een tweede kans. Ook het duaal leren, een combinatie van werken en studeren waarbij ook op de werkplaats onder begeleiding wordt geleerd, begint vorm te krijgen. Dat de opleidingen midden in de hedendaagse actualiteit staan, bewijst het tweedaagse congres ‘New business Models’ dat in het kader van de Leerstoel Jos Willems wordt georganiseerd op 26 en 27 november. Internet en nieuwe media en duurzaam ondernemen staan centraal tijdens dit congres.

De opleidingen bedrijfs- en office management sleepten al verschillende prijzen in de wacht. De creativiteitsprijs van Flanders DC bekroonde een vak-, taal- en hogeschooloverschrijdende beurs. Het internationaal uitwisselingsproject RIBA (Raising International Business Awareness) ontving van de Europese Unie het label ‘European Succes Story’, wat werd gevolgd door felicitaties van minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke. Wie na de bachelor op de eigen campus verder wil studeren, kan het postgraduaat Business event manager volgen. Het grote succes van deze opleiding is te danken aan de nauwe samenwerking met de Vlaamse beurzen- en evenementenwereld. Link www.arteveldehogeschool.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten