donderdag 22 oktober 2009

Boek.Be lanceert website voor E-Boeken en E-Readers

Boek.be start als eerste in Vlaanderen met een website voor e-boeken en e-readers: www.e-boek.org . Boek.be neemt dit initiatief in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken. Pieter Aspe, Hugo Claus, Stieg Larsson, Karin Slaughter en vele anderen zijn allemaal digitaal verkrijgbaar via deze website. In de toekomst zal het aantal titels zeker toenemen want Boek.be wil alle uitgevers stimuleren om hun nieuwe en minder nieuwe boeken in digitale vorm aan de lezer aan te bieden.

Boek.be werkt hiervoor samen met ePagine, een bedrijf gespecialiseerd in softwareapplicaties voor de boekhandel. In de eerste fase zal www.e-boek.org enkel Nederlandstalige e-boeken aanbieden. In de loop van het najaar wordt het aanbod uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-boeken. Een handige feature van de website is dat je een proefexemplaar van een boek kunt inkijken. Wil je als voorsmaakje de eerste 10 à 20 pagina’s van een boek lezen, dan kan je gratis een proefexemplaar downloaden. Op stand 220B in hall 2 op de Boekenbeurs kan het publiek van dichtbij zelf kennismaken met www.e-boek.org en de BeBook e-reader (i.s.m. BeBook).

Om een e-boek te kopen moet je eerst een account aanmaken en een favoriete boekhandel kiezen. Dan moet je gratis Adobe Digital Edition downloaden en installeren. Met dit programma kun je e-boeken op je computer lezen en downloaden naar je e-reader. Vervolgens kun je e-boeken in je winkelkarretje laden en betalen. De link naar het te downloaden e-boek krijg je via e-mail opgestuurd. De prijs van een e-boek leunt dicht tegen de prijs van een gewoon boek aan. Wie op www.e-boek.org een e-boek koopt, behoudt dat in principe voor eeuwig. Als je je e-reader verliest of hij gaat stuk, dan kun je de elektronische boeken opnieuw downloaden. De website houdt voor jou bovendien een persoonlijke boekenplank bij met de aangekochte werken.

Het e-boek is wellicht de toekomst voor de fervente lezer. De e-reader biedt de ideale oplossing om steeds een ruime keuze boeken bij de hand te hebben, of je nu thuis bent, op reis gaat of op de trein leest. Een digitaal boek lezen op een computerscherm kan maar is niet erg comfortabel én vermoeiend voor de ogen. De e-reader is perfect afgestemd op het digitale lezen. Wie nog geen e-reader in huis heeft, kan deze ook via www.e-boek.org aanschaffen. Hiervoor heeft Boek.be een overeenkomst gesloten met BeBook die de BeBook e-reader op de markt brengt. In de toekomst zal Boek.be ook andere e-readers aanbie den via zijn website. Het is de bedoeling dat de e-readers ook in de boekhandel zullen worden aangeboden. De prijs van de e-reader varieert van € 199 tot € 249 naar gelang van de grootte van het scherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten