maandag 21 september 2009

Vierde Artevelderun start in Gents Citadelpark

artevelderun02Op donderdag 15 oktober organiseert de Arteveldehogeschool de vierde Artevelderun. Iedereen is welkom aan het ICC in het Gentse Citadelpark om tweeënhalf, vijf of tien kilometer het beste van zichzelf te geven. De opbrengst van dit loopevenement gaat naar personen met diabetes die in armoede leven. Onder het motto ‘Leef om te bewegen, beweeg om te leven’ is de Artevelderun méér dan een loopwedstrijd. Ook voor wie zich (nog) niet fit voelt om deel te nemen, valt heel wat te beleven in en rond het ICC: een gezondheidsmarkt met infostanden rond voeding en beweging, voet- en schoencontrole, gezondheidsscreening, optredens

Hoofddoel van de Artevelderun is het uitdragen van de boodschap ‘gezonde levensstijl = bewegen’, dit ter preventie van overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Jong en oud, familie, vrienden, collega’s, sportievelingen en supporters: iedereen is welkom. Vorig jaar stonden bijna vijfhonderd lopers van vijf tot tweeënzeventig jaar aan de startlijn. Er liepen ook personen met diabetes mee, zowel volwassenen als kinderen. Deelnemers kunnen zich ook laten sponsoren om extra geld in te zamelen voor het goede doel.

De opbrengst van de Artevelderun gaat net zoals de voorbije jaren naar de aankoop van materiaal voor diabetici die in armoede leven. De opbrengst wordt geschonken aan VZW KRAS. Deze koepelorganisatie van Gentse armoedewerkingen verdeelt de schenking onder personen met diabetes die het financieel moeilijk hebben. Kortom: een mooie gelegenheid om je zelf fit te lopen én tegelijk een steentje bij te dragen aan de gezondheid van anderen.

Praktisch: donderdag 15 oktober 2009, ICC, Citadelpark, Gent
Start vanaf 17.00 u. Afstand naar keuze: 2,5, 5 of 10 km
Meer info op http://www.artevelderun.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten