maandag 21 september 2009

Arteveldehogeschool opent campus Kantienberg

In Gent gingen vanochtend de eerste lessen van start in de nieuwe campus Kantienberg. Dit eigentijdse gebouw biedt vanaf vandaag onderdak aan meer dan 4.000 van de ruim 9.000 studenten van de Arteveldehogeschool. Het fonkelnieuwe gebouw verrees verrassend snel: begin vorige zomer kwamen de bouwwerken nog maar net boven de grond, vandaag nemen de studenten Gezondheidszorg en Handelswetenschappen en Bedrijfskunde er hun intrek. De officiële inhuldiging van campus Kantienberg zal plaatsvinden op 29 oktober.

De nieuwe campus van de Arteveldehogeschool bestaat uit twee delen, een toren en een horizontaal volume. De toren bundelt voornamelijk opleidingsgebonden praktijklokalen, van een uniek podologisch centrum tot ruimtes met halfdoorlatende spiegels voor gesprekssimulaties. Het horizontale volume omvat onder andere vijf auditoria (samen goed voor 1.000 studenten), leslokalen, een modern uitgerust open leercentrum, een overdekte fietsenstalling, een binnentuin, een studentenrestaurant met 450 zitjes, en een eigen Arteveldeshop voor studiemateriaal.

Transparantie, creativiteit en duurzaamheid stonden voorop bij de bouw van campus Kantienberg. Glaspartijen en hellende vlakken onderlijnen de ruimtelijke relaties in het gebouw. Doorgedreven isolatie en zonwerende lamellen aan de buitenkant zorgen voor een toekomstgerichte duurzaamheid. De ligging van campus Kantienberg is uniek: in het hart van de Gentse studentenbuurt, op wandelafstand van het historische stadscentrum, én langs de Muinkschelde. Link: http://www.arteveldehs.be/kantienberg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten