vrijdag 18 september 2009

Vakgroep Textielkunde viert 80-jarig bestaan met internationaal congres

Van 23 tot 25 september vindt in Gent een internationale conferentie plaats die de laatste technologieën inzake textiel voorstelt. De klemtoon komt daarbij vooral te liggen op materiaalactiviteiten. De organisatoren verwachten een driehonderdtal deelnemers. De conferentie wordt georganiseerd naar aanleiding van het 80 jarig bestaan van de vakgroep Textielkunde van de UGent en behandelt de laatste ontwikkelingen inzake high-tech textiel en textielgebaseerde systemen. Het congres overkoepelt de 6th International Conference on Textile and Polymer Biotechnology en de COST Day rond ‘Biotechnological Functionalisation of Advanced Fibre Reinforced Composites’.

Tijdens deze driedaagse worden de huidige onderzoeksrichtingen rond textiel onder de loep genomen en tendensen geanalyseerd in de toekomstige ontwikkelingen. Innovatie staat hierbij voorop. De ongeveer honderd sprekers zullen zich ondermeer buigen over de implementatie van nieuwe mogelijkheden in de verschillende textiel- en aanverwante materiaaldomeinen. Het congres biedt ook een forum waar universitair onderzoek in dialoog kan gaan met de industrie. Woensdag 23 september staat in het teken van een plenaire sessie die geopend wordt door rector Paul Van Cauwenberge. Op vrijdag 25 september kan men deelnemen aan de Smart Textiles Salon, waarbij 22 prototypes van intelligent textiel worden gedemonstreerd door internationale ontwerpers. In de voor- en de namiddag wordt telkens een workshop georganiseerd waar deelnemers zelf een intelligent textiel kunnen maken.

Van 23 tot 25 september in Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent. Het volledige programma van het congres en alle praktische informatie vindt u op http://www.textileconferences.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten