woensdag 23 september 2009

KlasCement ontvangt Access-it award

De Vlaamse site KlasCement is geselecteerd en bekroond in de ACCESS-IT Awards 2009 in Londen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door e-ISOTIS (Information Society Open to ImpairmentS) samen met AbilityNet . Er werden 19 finalisten geselecteerd uit ongeveer 100 kandidaten afkomstig uit de hele wereld. KlasCement is finalist in de categorie Web2.0 met de Leerzorgsite waarmee ze de e-toegankelijkheid en het aanbod aan hulpmiddelen voor jongeren met beperkingen willen verhogen. Op 23 september zal Bram Faems als afgevaardigde van KlasCement in Londen deelnemen aan de ceremonie op de ACCESS-IT 2009 awards.

KlasCement is de Vlaamse educatieve portaalsite, een initiatief van EduCentrum vzw. Samen met leerkrachten wordt een WEB 2.0 databank vol waardevol lesmateriaal aangemaakt (ook audio en video). De fundamenten van KlasCement werden gelegd in mei 1998. Intussen is de site gegroeid tot het vertrekpunt voor vele leerkrachten uit Vlaanderen én Nederland. Gratis: mogelijkheid om lesmateriaal en tips te delen met anderen, toegang tot het forum en tot de profielen van alle leden, een interne mailbox, profiel gebonden nieuwsbrieven.

De Leerzorgsite is een website voor leerkrachten die werken met kinderen en jongeren met een beperking of leerstoornis. De site is er voor leerkrachten uit het gewoon en buitengewoon onderwijs. Voor de Leerzorgsite worden de bijdragen uit KlasCement gefilterd die binnen leerzorg passen. Je komt er dus enkel bijdragen tegen die ontworpen zijn voor het gebruik bij kinderen met speciale noden. Andere bijdragen die toch een duidelijke meerwaarde hebben voor zorg, zoals stappenplannen, extra remediëringswerk, kunnen ook op http://www.leerzorgsite.be terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten