vrijdag 11 september 2009

Haven van Gent ontvangt biobrandstoffen industrie

Dit jaar werd gekenmerkt door een fundamenteel keerpunt in de Europese biodieselindustrie. De groeiende vraag naar biobrandstoffen en de huidige EU-wetgeving in verband met het verhandelen, de productie en de logistiek hebben de sector voor een nieuwe reeks te overwinnen uitdagingen geplaatst. Gent is met het project Gent Bio-Energy Valley een belangrijke medespeler. Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 september staat in Gent de biobrandstoffen industrie centraal op de Biofuel Supply Chain Summit 2009. De deelnemers kunnen deze conferentie afsluiten met een bezoek aan de Haven van Gent en een producent van bio-ethanol.

De Biofuel Supply Chain Summit 2009 van 15 tot 17 september in het ICC in Gent zal deze kwesties en nog veel meer behandelen. Experts uit Brazilië en de Europese Unie zullen op deze conferentie oplossingen voor deze uitdagingen voorstellen. Daarnaast staan er tal van presentaties over deze kernonderwerpen op het programma die op praktijkstudies gebaseerd zijn. Braziliaanse hoofdsprekers hebben het over hoe men het hoofd biedt aan de wereldwijde vraag naar biobrandstoffen door tegelijkertijd zijn voordeel te halen uit zijn middelen, zijn financiële en regulerende kader en zijn logistieke capaciteiten. Een andere case heeft het over hoe het duurzame systeem in het Verenigd Koninkrijk de biobrandstoffenindustrie in een land kan verbeteren. De bezoekers kunnen er ook strategieën ontdekken voor de toepassing van een schoner en meer rendabel transportsysteem. Een ander praktijkvoorbeeld gaat over de correcte aanpak om een financiële strategie voor een fabrieksproductie op te zetten, die een hoge winst op de investeringen kan opleveren bij een minimaal risico. Dit is maar een greep uit het uitgebreide programma.

Op donderdag 17 september staat er een bezoek aan de Haven van Gent op het programma. Daan Schalck, directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent: “De Gentse haven bevat de grootste Europese bio-cluster, goed voor 200 jobs. De deelnemers leren tijdens een rondvaart de haven en de laatste ontwikkelingen van nabij kennen. Bovendien brengen ze een bezoek aan de nieuwe productie eenheid van Alco Bio Fuel, een producent van bio-ethanol. Dit is een voorbeeld van hoe een bedrijf en het Havenbedrijf Gent de handen in elkaar slaan om de bio-cluster te verwezenlijken. Het Havenbedrijf biedt strategisch gelegen gronden aan, bewerkstelligt synergie en promoot stouwerexpertise binnen Europa’s grootste biocluster. Het spreekt dan ook voor zich dat we dit bezoek voor de deelnemers aan de conferentie mogelijk maken.”

De Biofuel Supply Chain Summit 2009 vindt plaats van 15 tot 17 september in het ICC in Gent. Het is een initiatief van Bio Base Europe (het samenwerkingsverband tussen Gent Bio-Energy Valley (een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Gent, het Havenbedrijf Gent en verschillende publieke en privébedrijven om de productie van bio-brandstoffen en bio-energie te ontwikkelen en te commercialiseren) en Biopark Terneuzen) en het Havenbedrijf Gent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten