zondag 20 september 2009

Cultuurcheques voor Gentse studenten

Cltuur430px.Gentse studenten kunnen opnieuw cultuurcheques kopen. Voor 10 euro krijgt de student vijf cultuurcheques, geldig in twintig cultuurhuizen. Daarbovenop krijgt hij als extraatje een bonuscheque voor één jaar CJP lidmaatschap. De Cultuurcheques voor Studenten zijn een initiatief van de Stad Gent en de studentenvoorzieningen van de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool, KaHo Sint-Lieven en de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst campus Sint-Lucas Gent, in samenwerking met de Gentse cultuurhuizen.

Dit academiejaar worden de Cultuurcheques gecoördineerd door CJP (Cultureel Jongeren Paspoort). Het aantal verkochte chequeboekjes steeg met maar liefst 243% en ook het aantal gebruikte cheques ging sterk de hoogte in. De verwachtingen voor dit academiejaar zijn dan ook hooggespannen. De Stad Gent, de onderwijsinstellingen en CJP introduceren immers opnieuw een aantal vernieuwingen. Er is een nieuw Cultuurmagazine voor studenten dat verspreid wordt op 25.000 exemplaren. Het staat vol tips voor culturele uitstapjes in Gent op maat van de student en geeft ook achtergrondinformatie over het Gentse cultuuraanbod. De student kan meteen zijn keuze maken. De redactie was in handen van CJP, dat jonge cultuurreporters aan het werk zette voor boeiende interviews en hot spots.

Met de cultuurcheques kunnen de Gentse studenten opnieuw terecht in maar liefst twintig deelnemende cultuurhuizen: de Vlaamse Opera, NTGent, Vooruit, Handelsbeurs, De Bijloke, Filmfestival Gent, Festival van Vlaanderen, Campo, Kopergietery, Studio Skoop, Sphinx Cinema, Film-Plateau, Conservatorium, Democrazy, Bij’ De Vieze Gasten, De Rode Pomp, Stichting Logos, De Centrale, Kunsthal Sint-Pietersabdij en Gravensteen. Dit academiejaar worden 5.500 cultuurchequepakketten aangeboden. Studenten kunnen dus maar beter snel zijn. De cultuurcheques zijn te koop op de studentenvoorzieningen van de verschillende onderwijsinstellingen, alsook in sommige restaurants en cafetaria’s.

De website www.cultuurcheques-gent.be wordt gelinkt aan www.cjp.be/gent. Gentse studenten krijgen op elk moment van het jaar een overzicht van de fijne, niet te missen cultuurevenementen in Gent. Studenten die nog meer informatie willen, kunnen zich ook nog abonneren op de veertiendaagse digitale cultuurnieuwsbrief specifiek over cultuur en vrije tijd in Gent. Voor alle informatie, alsook de verkooppunten, surf naar www.cultuurcheque-gent.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten