maandag 3 augustus 2009

Winnaars Grote Prijs MiramirO zijn gekend.

De Grote Prijs MiramirO is een wedstrijd voor straat- en circusartiesten, georganiseerd door Internationaal Straattheaterfestival vzw en de Stad Gent. Voor de twaalfde keer nam een internationale jury de deelnemende groepen onder de loep. Ook het publiek kon opnieuw stemmen voor haar favoriet, dit jaar voor het eerst per sms in samenwerking met de regionale TV zender AVS. Na lange beraadslaging besliste de professionele jury dat Claire (ES/FR) met de voorstelling ‘Barco de Arena’5.000 euro mee naar huis mag nemen. Claire overtuigde de meerderheid van de juryleden met haar vertederende en charmerende dansvoorstelling. Ze is ook één van de weinige vrouwelijke clowns in Europa. Deze artieste brengt volgens de jury telkens weer kwaliteit en weet jong en oud te beroeren.

Toch was het dit jaar een moeilijke beslissing. Ondanks het feit dat de winnares werd gekozen als beste voorstelling, erkende de jury dat de voorstelling ‘Underground’ van Motionhouse(GB) meer vernieuwend was. Men was het erover eens dat deze jonge mensen, het meeste potentieel bieden voor de toekomst. Van de deelnemende groepen draagt deze groep het meeste bij tot de verdere ontwikkeling van de kunsten in de publieke ruimte. Het publiek stemde massaal tot vrijdag 31/07 middernacht en koos als winnaar van de 2.500 euro Motionhouse met ‘Underground’.

De Grote Prijs is een internationale wedstrijd voor kwalitatieve voorstellingen die getuigen van diepgang en originaliteit en met een minimum aan middelen werden gecreëerd. Drie groepen komen in aanmerking voor deelname: Jonge artiesten en nieuw talent. Nieuwe voorstellingen. Groepen en voorstellingen die nog niet vaak de kans kregen om in Vlaanderen op te treden. Elke groep of artiest speelt 4 voorstellingen, meestal gespreid over twee dagen. De wedstrijd gaat door op diverse locaties in de stad. Deelnemende groepen kunnen twee prijzen winnen. De professionele jury kiest een winnaar voor 5.000 euro. Het publiek kent haar favoriet 2.500 euro toe. Om het publiek aan te sporen deel te nemen kan een gelukkige € 250 winnen. Uit de personen die gestemd hebben op de groep/artiest die de prijs van de jury wint, wordt een winnaar gekozen. De officiële uitreiking van de prijzen gebeurt in het najaar.

Link: www.miramiro.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten