dinsdag 4 augustus 2009

Alexandre Desplat en Marvin Hamlisch op World Soundtrack Awards.

HAMLISCHDe uitreiking van World Soundtrack Awards en het daarbij horende filmmuziekconcert is een jaarlijks hoogtepunt voor filmmuziekliefhebbers. De internationale filmmuziekwereld zakt die dag naar Gent af om er de beste filmmuziek van het moment live te horen, in een uitvoering door het Brussels Philharmonic. Dit jaar staat onder andere muziek van Alexandre Desplat en Marvin Hamlisch op het programma. Desplat behoort tot de nieuwe lichting Franse filmmuziekcomponisten en maakte in 2003 internationale naam en faam met zijn soundtrack voor The Girl with the Pearl Earring. Daarna volgden opmerkelijke scores voor o.a. Birth, Syriana, The Queen en The Painted Veil. Voor deze laatste soundtrack won hij in 2007 een Golden Globe. Datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Film Composer of the Year op de 7de editie van de World Soundtrack Awards. Het Brussels Philharmonic, onder leiding van Alexandre Desplat zelf, zal op zaterdag 17 oktober muziek uitvoeren uit The Girl with the Pearl Earring, The Queen, The Painted Veil en Lust Caution.

Naast Alexandre Desplat staat ook de Amerikaanse componist Marvin Hamlisch in de schijnwerpers. Hij ontvangt een World Soundtrack Lifetime Achievement Award voor zijn rijk gevulde carrière. Hamlisch is een veelgelauwerde componist en arrangeur die zowel voor films, musicals als televisie componeerde. Hij won drie Oscars, twee voor The Way We Were van Sydney Pollack met Barbra Streisand en een voor de muziek bij The Sting van George Roy Hill met Paul Newman. Hamlisch schreef ook de muziek voor de James Bond-film The Spy Who Loved Me en voor de beroemde musical A Chorus Line. Samen met componist Richard Rodgers is hij de enige artiest die ooit zowel een Emmy, een Grammy, een Oscar, een Tony als een Pulitzer Prize won. De World Soundtrack Lifetime Achievement Award ging eerder naar Angelo Badalamenti, Mikis Theodorakis, Peer Raben, Maurice Jarre, Jerry Leiber and Mike Stoller, Alan & Marilyn Bergman, Sir George Martin en Elmer Bernstein.

Jong filmmuziektalent komt aan bod met de componist Marc Streitenfeld die vorig jaar de World Soundtrack Discovery Award in de wacht wist te slepen met zijn soundtrack voor American Gangster van Ridley Scott. Het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé zal muziek van hem uitvoeren uit American Gangster en Body of Lies. Daarnaast zal ook de muziek te horen zijn van de laureaat van de eerste compositiewedstrijd voor jonge Europese componisten die de World Soundtrack Academy organiseert met de steun van Sabam. De nominaties voor de World Soundtrack Awards 2009 worden later bekend gemaakt. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar voor de uitreiking van de World Soundtrack Awards . Mail naar info@filmfestival.be voor inlichtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten