woensdag 19 augustus 2009

Ledebergse Ajuinmarktfeesten in aantocht

Lichtstoet 2008(04)Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden 3 dagen lang een brede waaier van activiteiten voor groot en klein. Hét artistieke hoogtepunt is de 86ste Lichtstoet op zaterdag. Markten, straatanimatie en diverse optredens op twee podia. Met onder meer The Amazing Flowers en Funango op vrijdag, The Jesters en The Blue Band op zaterdag (na de lichtstoet). Et Encore en Rude Roots op zondag. Voor de kleintjes is er onder meer Wimpies Poppentheater en de traditionele foor. Het volledige programma is te vinden in het gratis programmaboekje of op de website www.ajuinmarkt.be.

Het thema van de 86ste Lichtstoet is ‘Gent, waar de musical thuis is’. De stoet start om 21.30 uur (een half uur na de publiciteitskaravaan) en start op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart. De 12 praalwagens, waaronder de Capitole, Cabaret, Porgy and Bess, Jezus Christ Superstar, Evita, Peter Pan, Kuifje – De Zonnetempel en Grease zullen de toeschouwers zeker verwonderen. En wie zeker niet mag ontbreken op deLichtstoet is Nathalie Mertens, Miss Lichtstoet 2009, een 22 jarige studente communicatiewetenschappen. Op de praalwagen nemen naast Nathalie ook Natacha Reyns (eerste eredame) en Malaika Vandegehuchte (tweede eredame) plaats.

De keuze voor de musical als onderwerp voor de Lichtstoet valt niet zo maar uit de lucht. Het legendarische Theater Arena uit het Gent van de jaren ’70 vormt het ijkpunt. Spilfiguur Linda Lepomme wordt artistiek directeur van de musicafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Daarna slaagde Music Hall er in om internationale succesmusicals naar Vlaanderen te brengen. Na het verdwijnen van Music Hall en het schrappen van de subsidies voor de musicalafdeling van het Ballet van Vlaanderen lag de Vlaamse musical op apegapen. Tot Geert Allaert rond de Gentse Capitole zijn stabielere Music Hall Group oprichtte. Het was meteen de basis van een echte musical revival in Gent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten