maandag 31 augustus 2009

Joseph Plateau Honorary Award voor Kevin Costner.

De Amerikaanse acteur Kevin Costner ontvangt op zondag 11 oktober een Joseph Plateau Honorary Award op het Filmfestival Gent . Costner komt naar Gent voor een concert met zijn country band Modern West in de Handelsbeurs, een ideale gelegenheid om de acteur te bekronen, vond het festival. De prijs is de hoogste onderscheiding van het festival. Eerder ontvingen o.a. Morgan Freeman, Juliette Binoche, Jeanne Moreau, Vanessa Redgrave, Robert Altman en Sydney Pollack ook al deze prijs.

Kevin Costner is bekend voor zijn rollen in kaskrakers als Dances With Wolves, The Bodyguard, Robin Hood, JFK, The Godfather III en The Untouchables. Nu komt hij echter niet voor een film naar Gent, maar voor een uniek optreden met zijn groep Modern West in de Gentse Handelsbeurs. Het Hollywoodicoon debuteerde eind vorig jaar in Amerika met ‘Untold Truths’, een country album met invloeden uit het werk van Bob Dylan, Daniel Lanois, Talking Heads, Beck en zelfs Nirvana. De groep is zeker geen bevlieging van de nu 53-jarige Costner, hij speelt ondertussen al bijna twintig jaar met de groepsleden van Modern West.

Tijdens de 36ste editie van het Filmfestival Gent (6-17 oktober) vinden nog tal van andere concerten plaats. Het Jef Neve Trio brengt op 10 oktober muziek uit
De helaasheid der dingen en Dagen zonder lief, van de Japanse componist Shigeru Umebayashi is op 15 oktober muziek te horen uit de films van Wong Kar-wai en Zhang Yimou. Muzikaal hoogtepunt is opnieuw de uitreiking van de World Soundtrack Awards op 17 oktober. Het Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé brengt muziek van o.a. drievoudig Oscarwinnaar Marvin Hamlisch en de Franse componist Alexandre Desplat, die ook zelf zal dirigeren.

Info: Kevin Costner & Modern West, zondag 11 oktober om 20u15 in de Handelsbeurs Gent
Tickets: € 45 via Handelsbeurs www.handelsbeurs.be - 09 265 91 60
Link: www.kevincostnermodernwest.com
of www.myspace.com/kevincostnerandmodernwest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten