woensdag 26 augustus 2009

Gentse Laurel and Hardy van start in Capitole Gent.

laurel&hardy Geen komisch duo zo bekend als Laurel and Hardy. Den dikke en den dunne beleefden het toppunt van hun roem in de jaren 30, maar hun grappen zijn nog steeds springlevend. De echte Laurel and Hardy brachten op 8 januari 1948 een bezoek aan Gent. Samen met de Gentse variéteartiste Hélène Maréchal bezochten ze onder meer de Gentse Capitole. Op 25 augustus 2009 werden ze opnieuw ingehaald, deze keer onder begeleiding van de Gentse ‘zwaantjes’. Beide heren zaten comfortabel in een Chevrolet de Luxe uit 1949, met aan het stuur Dirk Van den Bergh. Maar deze keer waren het Guy De Groote (den dikken) en Marc Van Malderen (den dunnen), die via hun manager Marc Van Beveren het recht hebben verkregen om zich in de Benelux, Frankrijk en Duitsland officieel Laurel and Hardy te noemen en die daarmee afscheid nemen van hun vroegere artiestennaam Loorel and Hardie.

Laurel and Hardy 14 Ruim tien jaar brengen de Gentse acteurs Guy De Groote en Marc Van Malderen hun eigen versie van ‘Den dikke en den dunne’ onder de naam ‘Loorel and Hardie’. Hun acts waren geslaagde imitaties van de Amerikaanse acteurs Stan Laurel en Oliver Hardy. Na jaren onderhandelen verkregen ze de officiële rechten voor de Benelux, Frankrijk en Duitsland vanwege de erfgenamen en hun uitgeverij “Larry Harmon Pictures Corporation”. Voortaan treden ze op onder de naam Laurel and Hardy . Die licentieovereenkomt werd voorgesteld door hun manager Marc Van Beveren aan de internationale pers in de Capitole te Gent. Men koos voor de Capitole omdat precies daar de echte Laurel en Hardy in 1948 optraden.


De Gentse Laurel and Hardy brengen variété en zingen van Franse chansons en Engelse standards tot Vlaamse hits als "Chérie" en "Eenzaam zonder jou". Maar ze doen dat grappig tot vermaak op bedrijfsfeesten en andere bijeenkomsten. Alle info op www.laurelandhardy.be.

Voor meer foto’s: klik op de bovenstaande foto. Zie ook het interview met beide komieken: http://www.youtube.com/watch?v=WU0mGOzd86M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten