vrijdag 3 juli 2009

Klaar voor de Big Jump?

Big Jump 38 Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water én dat ze daar iets willen aan doen. Big Jump wil de Europese kaderrichtlijn water meer bekendheid geven. Die kaderrichtlijn wil tegen 2015 alle Europese waterlopen ecologisch in een goede toestand. Te veel rioolwater komt nog steeds ongezuiverd in de beken en rivieren terecht en zonder zuiver water is er geen gezonde vis. Heel wat waterlopen zijn nog altijd gebetonneerd, ingedamd of rechtgetrokken. Daardoor verliezen ze hun schoonheid en verdwijnt de kans op een rijke fauna en flora langs de oevers. Kronkelende meanders verminderen de stroomsnelheid van het water en geven afwisselende oevers die leefplaatsen zijn voor tal van planten en dieren.

In Gent is de Big Jump uitgegroeid tot een heus evenement. Op zondag 12 juli springen we in het water van de Leie ter hoogte van Portus Ganda. Samen met een hele bende prominenten en andere mindere goden springen we samen in de samenvloeiing van Leie en Schelde. Mis dit evenement niet! Ook dit jaar is er de verkiezing van Miss en Mister Big Jump. Trek je leukste badkostuum aan, verkleed je als vis. Laat je vervoeren door je opblaasdraak of krokodil. Iedereen wordt uitgenodigd om zich te verkleden. De Big Jump 2009 gaat door op zondag 12 juli om 15 uur aan Portus Ganda. We springen van de publieke steiger aan de Nieuwbrugkaai en zwemmen tot aan de publieke steiger aan het Veermanplein.

Big Jump 35 De Big Jump wordt zoals altijd omkaderd door een prettig gestoord programma met live optredens, kinderanimaties, tentoonstellingen… In Kortrijk is de plaats van afspraak waar het kanaal Bossuit-Kortrijk in de Leie uitmondt. Verder wordt er zowel in Vlaanderen als Wallonië gejumpt op tien verschillende locaties. Plannetjes en programma’s vind u terug op de site Big Jump

Geen opmerkingen:

Een reactie posten