vrijdag 10 juli 2009

Be Fair and Sustainable Awards 2009

Fair Trade 09 De achtste editie van de Week van de Fair Trade loopt van 30 september tot 10 oktober 2009. Die week wil de bevolking sensibiliseren voor deze handel die respect inhoudt voor de mens en het milieu. Het is tevens de gelegenheid om de beste nieuwe initiatieven rond eerlijke handel te bekronen. Bij die gelegenheid worden ook de Be Fair & Sustainable Awards voor eerlijke handel en voor duurzame handel met ontwikkelingslanden uitgereikt. Het Trade for Development Centre reikt maar liefst zes Awards uit. Er zijn vier Be Fair Awards die de beste initiatieven in de sector belonen: het beste nieuwe bedrijf of vereniging, het beste nieuwe merk, de beste nationale promotiecampagne tijdens de Week van de Fair Trade en de beste organisatie van eerlijke handel in het Zuiden. Voor het eerst worden er ook twee Be Sustainable Awards worden uitgereikt. Die bekronen de beste initiatieven rond duurzame handel met ontwikkelingslanden. Een award zal gaan naar het beste nieuwe bedrijf of organisatie en één naar het beste duurzame merk.

Voor Samuel Poos, coördinator van het Trade For Development Centre, komt de uitreiking van de Be Sustainable Awards voort uit het feit dat eerlijke handel niet het enige systeem is dat streeft naar evenwichtiger en doorzichtiger handelsbetrekkingen tussen producenten uit het Zuiden en consumenten uit het Noorden. Ook ethische handel en duurzame handel, met initiatieven zoals Rainforest Alliance of FSC (duurzaam bosbeheer) willen in diverse mate de sociale en ecologische productiekosten internaliseren. De plechtige awarduitreiking vindt op 6 oktober 2009 plaats in het Atomium. De laureaten worden gekozen door een jury van experts uit het bedrijfsleven, de marketingwereld en economische journalisten. De beste drie organisaties krijgen elk 5.000 euro en de zes laureaten zullen de award kunnen gebruiken in hun communicatie. Kandidaten vinden alle nodige info en het volledige reglement op www.befair.be .

Het Trade for Development Centre is een programma van de Belgische Technische Coöperatie dat eerlijke handel, duurzame handel en handelshulp in België en in de ontwikkelingslanden wil bevorderen. Vorig jaar werden de 2 Be Fair Awards gewonnen door B2Be Fair en Altervoyages. B2Be Fair werd opgericht met als doel de verkoop van fairtradeproducten aan bedrijven te bevorderen. B2Be Fair legt zo de nadruk op het plezier dat faire kwaliteitsproducten kunnen geven. http://b2be-fair.be Bij Altervoyages slaan "Mouvement d'Actions à Travers-Monde" en "Identité Amérique Indienne" de handen in elkaar. Hun voorstel is een aanbod van alternatieve reizen langs verschillende culturen. Op het programma staan reizen naar Ecuador, Peru, Argentinië, Guatemala (in samenwerking met de coöperatieve Café Chorti) en de Dominikaanse Republiek. www.altervoyages.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten