maandag 1 juni 2009

Voor 21 euro per nacht in de derde mooiste stad ter wereld

Stroppentocht 01 Welke stad is na Wachau in Oostenrijk en Ontario de mooiste stad ter wereld? Volgens National Geographic Traveler Magazine hoeven we het niet zo ver te zoeken. Op zoek naar naar historische topbestemmingen, duurzaam beheerd worden en met een levendige lokale gemeenschap kwam Gent als derde leukste bestemming naa boven. Voor Youri en Georg, twee avontuurlijk aangelegde vrienden een reden te meer om hier te starten met de formule ‘goedkoop logeren in stijl’, Hostel 47 was geboren. HOSTEL 47 ligt vlak bij het historische centrum van Gent, dicht bij Sint-Jacobs, de Vrijdagsmarkt, het stadhuis en de historische Sint-Baafskathedraal. Kamers zijn er vanaf 66 euro (twee personen) tot 189 euro (9 personen). Dit komt op 33 tot 21 euro per overnachting, inclusief linnen en ontbijt.

Georg Minnebo en Youri Vueghs willen vooral buitenlandse rugzaktoeristen aantrekken. 'We willen ons niet profileren als jeugdherberg. Maar er is in Gent voldoende vraag naar betaalbare slaapplaatsen en de formule slaat overal aan, dat gaf de doorslag tien strakke en modern ingerichte kamers voor twee tot acht personen, goed voor een dertigtal logies in totaal. “Onze slogan is: goedkoop logeren in stijl”, zegt Georg Minnebo. “De tijd dat je een B&B kon beginnen door een zolderkamer in te richten met een bed en een wastafel, is al lang voorbij. De mensen vragen een bepaalde standaard”. Ook de locatie, op wandelafstand van het station Gent Dampoort en het toeristische centrum van Gent is een belangrijke troef. Het hostel zelf beschikt niet over een restaurant of bar, maar in de omgeving kan je goedkoop uit eten. Niet alleen voor ons persoonlijk gemak, maar ook met het oog op rust voor de logies en onze buren. Een relaxte, gemoedelijke sfeer hoort bij dit concept.

Gent heeft op dat vlak inderdaad een inhaalbeweging te maken, geeft de directeur van de Gentse Dienst van Toerisme, Erwin Van de Wiele, toe. 'Dat komt omdat we Gent pas sinds een jaar of tien als een echte toeristenstad promoten, wat zich bijvoorbeeld uit in de aandacht die we nu geven aan watertoerisme. Brugge doet dit al meer dan vijftig jaar, maar wij zijn op dat vlak altijd wat te bescheiden geweest. De appreciatie als historische locatie die we onlangs kregen van de National Geographic-gids is daar nog het beste bewijs van.' Aan drie- en viersterrenhotels heeft Gent geen gebrek. Volgens Erwin Van de Wiele, directeur van de dienst Toerisme, heeft Gent een eerder oud profiel. De aanwezigheid van studenten en een bruisende jongerencultuur anders doen vermoeden. Het profiel van Gent is aan het verjongen, maar het beantwoorden aan nieuwe behoeften vergt tijd. Er is ruimte voor nieuwe initiatieven, en een hostel is hip.

Wat krijgt u voor uw geld? U krijgt u om te beginnen gratis een supervriendelijke ontvangst, gratis ontbijt, internet en Wi-Fi. Er zijn gratis opbergkasten en linnen in alle kamers. U geniet van een gezellige stadstuin en er is bagageruimte beschikbaar op de dag van in- uitchecken. Hostel 47 is helemaal rookvrij, toeristische info is volop beschikbaar. Alle faciliteiten zijn gemengd. Douches en toiletten beschikbaar op elke verdieping. Dubbele bedden beschikbaar in de 5 persoonskamers. Handdoeken zijn beschikbaar tegen 2,5 euro. Meer informatie op www.hostel47.com

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten