maandag 8 juni 2009

Multireceptie Gentbrugge vierde lustrum op 29 mei

Multireceptie 30Vijf jaar geleden vond het fenomeen van de multireceptie in Gentbrugge voor de eerste maal plaats in diverse straten van Gentbrugge. Onder impuls van Buurtwerk Gentbrugge sloegen enthousiaste buurtbewoners de handen in elkaar om, als alternatief voor de traditionele receptie, in hun eigen straat een openluchtreceptie te houden. Ondertussen is dit initiatief uitgegroeid tot het zwaartepunt van het buurtfeest. En is het is uitgegroeid tot een begrip van samenhorigheid en verbondenheid. Dit jaar doen 29 straten op 17 verschillende locaties aan dit leuke ontmoetingsmoment mee.

Multireceptie 36Het is dé gelegenheid van het jaar om samen met de buren wat bij te babbelen, een glaasje te drinken, een hapje te eten en zelf voor wat animatie te zorgen. Zoals vorige jaren zorgt Buurtwerk Gentbrugge ook nu voor extra muzikale omlijsting: twee muzikanten trekken rond tussen een aantal receptieplaatsen. Een vaste waarde na al die jaren is de zanger-gitarist Tommy, die met een mix van Gentse liedjes en Engelstalige meezingers dit jaar voor de vierde keer van de partij is. Ook Wim Claeys, bezieler van het Boombal en actief medewerker aan het toneelstuk ‘De verenigde straten van Genbrugge 2050’ laat dit jaar, gewapend met accordeon, een vleugje folk en Gents amusement over de receptieplaatsen waaien.

Stipt om 19 uur vertrokken schepenen Sas van Rouveroij, Karin Temmerman en Tom Balthazar, vergezeld van Jo De Smet naar de eerste receptie op het pleintje aan de Posthoornstraat. Zo deden ze hun ronde. Ik weet niet waar ze finaal beland zijn, maar ik deed rustig mijn ronde om op zoveel mogelijk plaatsen foto’s te nemen. Als u op een van bovenstaande foto’s klikt komt u op Webshots terecht. Daar vindt u onder de map Gentbrugge 45 foto’s over de multireceptie.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten