zaterdag 6 juni 2009

Gentse Feestenmagazine 2009 ligt in de rekken.

GentseFeesten2009De Gentse Feesten is een cultureel volksfeest dat de Gentse binnenstad tien dagen lang omtovert in een heus openlucht spektakel. Het volledige programma van dit festival is niet alleen terugvinden op de website www.gentsefeesten.be, maar ook in het Gentse Feestenmagazine dat op 51.000 exemplaren gedrukt wordt en de meer dan 3.000 activiteiten overzichtelijk weergeeft.

Er zijn dit jaar een aantal verschuivingen in de programmatie. Door de werken op de Korenmarkt kan de dekenij haar podium niet opzetten, de feesttent verschuift richting stadhuis. De optredens worden iedere avond verzorgd onder een open tentstructuur. Ook de Groentenmarkt kreeg de raad om het wat rustiger aan te doen. De Groentenmarkt ligt midden de publieksstroom die naar Polé Polé trekt en mag op geen enkel moment afgesloten worden. De werken op de Korenmarkt zorgen er voor dat er een nieuw parcours uitgestippeld wordt voor de Parade en de Rondgang van de Gilde van de Stroppendragers en Keizer Karelstichting. Het gewijzigde parcours zorgt er voor dat de tribune met de prominenten en Pierke Pierlala zich niet bevindt op het Emile Braunplein maar wel op het Bisdomplein. Onmiddellijk na het Bisdomplein wordt de Parade ontbonden.

Het Gentse Feestenmagazine is een handig instrument voor wie een globaal en duidelijk overzicht wil hebben op het programma van de Gentse Feesten. Men leest er wat er te doen is op welk plein en om welk uur. Niet alleen het muzikale aanbod wordt gecommuniceerd. Alle activiteiten, en dat zijn er meer dan 3.000, worden vermeld. Dit gaat van tentoonstellingen tot theatervoorstellingen, van rondleidingen tot markten. Het magazine is meer dan een programmaboekje. Leuke reportages, verrassende interviews, praktische informatie over mobiliteit, enzovoort ontbreken niet. Het magazine wordt uitgegeven door Roularta Media Group en zal voor de prijs van 2 euro te koop zijn in de Stadwinkel, bij de Dienst Feestelijkheden, bij de Dienst Toerisme en bij tal van dagbladhandelaars. Link: www.gentsefeesten.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten