zaterdag 6 juni 2009

MiraMiro maakt van Gent het Mekka van het internationaal straattheater

MiraMiro 03MiraMiro, het internationaal straattheaterfestival, blaast 20 kaarsjes uit en heeft meteen een goede reden om te feesten. Het straattheaterfestival vernieuwt grondig en valt de komende 5 jaar onder het circusdecreet. Een interessante uitdaging en goede reden om tijdens de komende Gentse Feesten uit te pakken met een ijzersterk programma. Dat concentreert zich rond de groene Sint-Baafssite, een prachtige locatie waar het festival zich naar best vermogen integreert. Een mooie en rustige site die zich op wandelafstand van de drukke feestenzone bevindt. Gedurende vier dagen zijn er speciale attracties voor kinderen en er zijn circusworkshops en voorstellingen. Het hele festivalprogramma bespreken is onmogelijk, daar zijn de voorstellingen te leuk, te boeiend en te origineel voor. En dat het ook gaat om de sfeer: overdag voor kinderen, maar s’avonds voor volwassenen die het kind in zich willen ontdekken. De site wordt s’avonds volledig uitgelicht. En met een glaasje cava in de hand misschien wel het meest romantische plekje van Gent.

Natuurlijk wil en moet het festival zich ook nog wel een beetje overal in de binnenstad laten zien (ze zijn per slot van rekening toch onderdeel van de Gentse feesten). Het begint met de Gentse Feesten Parade waar Electric Circus en De Rustende Moeders zich van hun beste kant laten zien. Maar ook het Astridpark, Emile Braunplein, de Kraanlei (op de Gentse Barge), de Veldstraat en op het Bisdomplein worden er aan straattheater gedaan. Of zoals u wil: van Sint-Jacobs (waar het ooit begon) tot aan de Watersportbaan (met prachtige muziek en onvergetelijk vuurwerk).

MiraMiro 04Maar MiraMiro is meer dan straattheater. Zo is er van 19 tot en met 22 juli het Jeugdcircusfestival in het Baudelopark. Hedendaags circus, workshops, randanimatie en internationaal gelauwerde artiesten zorgen voor een verbluffende vierdaagse vol spanning, verbazing en humor. Er is de programmatie op het Emile Braunplein, in samenwerking met Duveldroomschip en Jong Jazztalent Gent. En er is de Grote Prijs MiraMiro: een internationale wedstrijd die zich richt op drie groepen: jonge artiesten, nieuwe voorstellingen en artiesten die in Vlaanderen nog niet gekend zijn. Organisator Celine Verkest: “ Het publiek stemt via SMS voor zijn favoriete groep. Dit jaar ondersteunt AVS de de Grote Prijs: vanaf vrijdag 24 juli kan men de hele dag door de compilaties van twee deelnemende groepen bekijken op AVS. Na afloop van het festival wordt een compilatie van alle deelnemende groepen nog eens uitgezonden op AVS”. Er is niet alleen de publieksprijs, waarbij u kans maakt om 250 euro te winnen. Er is ook de prijs van de vakjury, goed voor 5.000 euro. Meer informatie in het handige programmaboekje (met plannetje) of op de website: www.miramiro.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten