woensdag 3 juni 2009

Gent zingt op 10 juli.

In 2007 werd, naar aanleiding van de doortocht van de Tour in Gent, een grote meezingnamiddag georganiseerd. Het werd zo een leuk evenement dat organisator Frans Babbelaar besloot om hier een jaarlijks terugkerend feest van te maken. En gelukkig vond Frans bij Vrijdagmarkt Koopcenter een zeer gedreven partner. Dat wil zeggen dat vrijdag 10 juli de derde ‘Gent zingt’ op de Gentse Vrijdagsmarkt plaats grijpt. Ter gelegenheid van de dekenijfeesten Vrijdagsmarkt wordt hier de grootste CafĂ© Chantant ooit georganiseerd. En dit onder het motto ‘Gentse liedjes door de beste Gentse artiesten”.

De show begint omstreeks 20 uur onder deskundige leiding van Noel Fack (en orkest). Frans Babbelaar is niet alleen regisseur en productieleider, hij verzorgt ook de presentatie. Frans is momenteel de drijvende kracht achter radio Buffalo en Buffalo Televieze. Hij is betrokken bij alles wat Gents is en zeer niewsgierig naar de Gentse geschiedenis. Een passie die hij deelde met de in juni 2007 overleden belleman Julien Pauwels. Omdat iedereen met volle borst zou kunnen meezingen brengt De Streekkrant de dinsdag voorafgaand een dubbele pagina met de refreintjes van alle liedjes, zo kan het brede publiek uit volle borst meezingen.

dsc_0533 Volgende artiest is Kurt Burgelman, frontman en bedenker van de stroprockformatie BiezeBaaze. Kurt zingt ondermeer Loetsebolleke: wie zijn lief ten huwelijk wil vragen doet dat best op 10 juli op de Vrijdagsmarkt. Vullen het rijtje aan: Dirk Lajoie, Danny Sinclair, de Bende van Jan Gorleer, Fred Geirnaert, Bert en Nico Lenny en Klaover Viere. Nadien komt Frans Babbelaar aan bod, hij zingt, hoe kan het anders over Gent. Maar het laatste woord die avond is aan burgemeester Termont. Hij brengt voor de gelegenheid het Gentse schepencollege mee. Zij zullen uit volle borst ‘Klokke Roeland’ brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten