zondag 21 juni 2009

Feestelijk programma in Gentse Sint-Niklaaskerk

debruycker6De werken aan de Gentse Sint-Niklaaskerk worden eerstdaags hervat. Twee jaar lang is gewacht op een aanvullende restauratiepremie maar omdat die er niet doorkwam heeft het stadsbestuur beslist de afwerking van de benedenkerk grotendeels met eigen middelen uit te voeren. Eind volgend jaar verdwijnt het stellingenwoud uit het interieur en zal men aankijken tegen een kleurrijke binnenafwerking naar historisch model. Om dit prachtig vooruitzicht kracht bij te zetten pakken de ‘Vrienden van de Sint-Niklaaskerk’ uit met een feestprogramma om U tegen te zeggen. Geen brave orgeldeuntjes maar een gedurfd spektakel voor een breed publiek, waarbij zelfs de stenen tot leven geroepen worden. Over de kerk: http://www.stniklaas.com

Het evenement dat de toepasselijke naam ‘A la carte’ meekreeg, gaat door op vrijdag 26 juni vanaf 20 uur. Buurtbewoners krijgen dank zij “Wijk aan Zet” de kans dit evenement gratis bij te wonen. Zij kregen een persoonlijke uitnodiging in de bus. Om 20 uur start een rustig voorprogramma; vanaf 21.30u is het tijd voor zwaardere kost. Er zijn doorlopend natjes en droogjes.

Programma:

Dick Van Der Harst (elektrische gitaar, schalmei) en Mario Van Assche (orgel)
Tony di Napoli (zingende stenen) & Paul De Maeyer (orgel)
Arnout & Adriaan De Vis (clown, goochelaar, orgel & percussie)
Philip Sierens, Pedro Guridi (klarinetten) en Delphine Grandsart (orgel) Russische animatiefilm met live orgelimprovisaties (Paul De Maeyer)
Sofie Beyne (dans)
Frederica Ianella en Giuliana Maccaroni (Rossini ouvertures, 4-handig orgel)

Kaarten:
15 euro of 12 euro in voorverkoop, 65+, studenten, leden De Principaal, Vrienden van de Sint-Niklaaskerk, het Orgel in Vlaanderen. 8 euro voor eerste of tweede helft van het programma.
Organisatie:
De Vrienden van de Sint-Niklaaskerk te Gent en De Principaal vzw
Info en voorverkoop:
zilveren.nachtegaal@telenet.be of 0472/41.89.10
http://users.telenet.be/zilverennachtegaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten