zondag 3 mei 2009

Stad Gent promoot ondernemerschap

investingent Meer Gentenaars moeten de stap durven zetten naar ondernemerschap. Ze doen dat niet langer onvoorbereid want de Stad Gent helpt hen op weg. Schepen Mathias De Clercq stelde samen met lingerieontwerpster Muriel Scherre de nieuwe campagne 'Start in Gent en word bekend' voor. Met een druk op de figuurlijke play-toets uit het campagnebeeld start het hele verhaal. Murielle Scherre zet je aan om je ondernemersschoenen (of in haar geval lingerie) aan te trekken en je eigen zaak te starten. Of misschien ben je net als haar al gestart en wil je ondersteuning. De Stad Gent helpt je op weg.

Met de campagne wil de Stad Gent een gezicht geven aan ondernemerschap in Gent. De play-toets is het startsignaal voor veel mensen om een eigen zaak op te starten. Een ondernemer die goed voorbereid start, heeft meer kans op slagen en geeft bovendien zuurstof aan de Gentse economie. Naast promotie om mensen te doen starten met een zaak wil het stadsbestuur pas opgerichte bedrijven informeren over de dienstverlening van de Stad Gent en andere organisaties. Een zaak opstarten is niet eenvoudig. Het kan handig zijn om tips te krijgen van mensen die elke dag opnieuw ondernemers begeleiden bij het opstarten van hun zaak.

Start in GentSchepen Mathias De Clercq: “Bovendien heeft de Stad Gent heel wat ondersteunende maatregelen voor startende ondernemingen. Er is de actie ‘Gratis starten’ waarbij de Stad Gent het inschrijvingsgeld van nieuwe ondernemers integraal terugbetaalt. Een starter betaalt bij inschrijving aan een ondernemingsloket immers 75 euro. Tijdens het Startersevent worden alle Gentse starters persoonlijk uitgenodigd op het Gentse stadhuis om er kennis te maken met de dienstverlening. Het Starterscontract bied mogelijkheid tot financiĆ«le ondersteuning van een nieuwe zaak op het vlak van opleiding, externe consultant en inrichting tot 5.000 euro. Jobkanaal is een gratis wervingskanaal van de Stad Gent waarmee ondernemers geschikte kandidaten voor hun onderneming kunnen vinden. En er is financiĆ«le ondersteuning bij gevelrenovaties en wonen boven winkels”.

Als onderdeel van deze campagne zijn brochures ter beschikking van de starters bij de Dienst Economie. Bovendien zal het campagnebeeld te zien zijn in het straatbeeld en in week- en maandbladen. Er zal ook een direct mailing worden uitgevoerd naar alle boekhouders en accountants die ondersteuning geven aan startende ondernemingen.
Neem een kijkje op de website www.investingent.be of bel naar 09 266 84 00 voor een afspraak op de Dienst Economie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten