vrijdag 15 mei 2009

Gentbrugse kermis van 22 mei tot 2 juni.

kermisgentbrugge3 Van vrijdag 22 mei tot en met dinsdag 2 juni 2009 vindt in Gentbrugge de traditionele Gentbrugse kermis plaats. Deze stadskermis is een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met de plaatselijke verenigingen. In de nieuwe zaal ‘deVierdeZaal’ (Driebeekstraat 2, Gentbrugge) zal op vrijdag 22 mei de officiĆ«le opening van Gentbrugge kermis plaatsvinden om 19.30 uur, gevolgd door een optreden van Les Folles De Gand. De jazzliefhebbers kunnen genieten in de tent aan het Dienstencentrum Gentbrugge (Braemkasteelstraat) van de 39e internationale jazzmeeting, die dit jaar enkel zal plaatsvinden op zaterdag 30 en zondag 31 mei. Men zal daar onder andere David Paquette, Doc Houlind Rivival All Stars, New Orleans Ale Stars, The Julian’s New Orleans Jazz Friends en Jazz Connection Jumyurg Jazzband kunnen bewonderen.

Twee weekends lang wordt in Gentbrugge een uitgebreid programma aangeboden met onder andere diverse tentoonstellingen, sportmanifestaties, kermis, animatie en tal van concerten. De verkiezing, bekendmaking en prijsuitreiking van de Tinekes & Boerkesfeesten vinden dit jaar plaats in deVierdeZaal. De petanquewedstrijden en de paardenprijskampen gaan niet meer door. Het volledige programma werd zoals gebruikelijk gebundeld in een programmaboekje dat verdeeld werd in Gentbrugge. De programmatie is bovendien te vinden op de website www.gent.be/evenementenkalender, in de rubriek ‘kermis’.

Vanwege de Gentbrugse kermis volgt lijn 20 Gentbrugge Groeningewijk - Melle - Oosterzele een omleiding vanaf woensdag 20 tot en met maandag 25 mei. De omleiding start van de Jules Mac Leodstraat via de Achterdries naar de Guchteneerstraat - Jules Van Biesbroekstraat. De afgeschafte haltes zijn Halte Gentbruggekouter, Halte Kerk en Halte Van Dyckstraat. De alternatieve haltes zijn Halte Achterdries, Halte Bosakker, Halte Groeningewijk, Halte Klaverpoel, Halte Meersemdries, Halte Voetbalplein, Halte Voordries en tijdelijke halte Gentbruggekouter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten