zaterdag 23 mei 2009

Basic BBQ met Peter De Clercq.

BBQ 14Vuur heeft een magische aantrekkingskracht. Vuur was vroeger ook het middelpunt van het feest. Soms zaten ouderen rond de vlammen om te beraadslagen, soms werd er gedanst rond het vuur. Vandaag is vuur vooral symbool van gezelligheid. Familie en vrienden verzamelen rond de barbecue en genieten van een ontspannen samenzijn. De vraag is of u die uitdaging aandurft en met die barbecue overweg kunt. Maar hoe maak je een perfect barbecue vuur aan? Hoe controleer je de hitte? Welk kruidenmengsel geeft het lekkerste aroma? Hoe maak je een goede barbecuesaus? En met welke geuren lok je gegarandeerd volk rond je barbecue?

Het antwoord staat in het nieuwste boek van barbecue-expert Peter De Clercq. Het boek bevat 40 eenvoudige gerechten, maar ook antwoorden op veelgestelde vragen. Hoe steek ik best de barbecue aan? Hoe vermijd ik dat braadworsten openbarsten? Hoe bepaal ik de gaarheid van vis en vlees. Hoe bereid ik een perfecte côte à l'os, een stevig ribstuk of een geroosterd dessert? Alles met een knapperige korst en een heerlijk mals binnenste. En uiteraard omgeven door een fantastisch aroma. Kan ik ook mosselen klaarmaken op de BBQ? De duidelijke tips van Peter De Clercq en heldere stap voor stap foto’s bij elk recept zorgen voor een geslaagd barbecuefestijn.

BBQ 06Peter De Clercq is wereldkampioen BBQ, chef van restaurant Elckerlijck, barbecue adviseur en auteur van verschillende boeken over barbecue. Je kunt dit boek (een uitgave van Lannoo) zowel via de boekhandel als via internet bestellen. Peter De Clercq werk met producten van Barbecook en heeft met Point Virgule een heel gamma van producten rond de barbecue ontworpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten