woensdag 8 april 2009

Vijfde Rit van de Gouverneur voor Oost-Vlaams goed doel

retrotourrit0Op zaterdag 11 april wordt voor de vijfde keer de Rit van de Gouverneur georganiseerd. Met deze wielerhappening wenst gouverneur Denys, naast het bereiken van een breed publiek van fietsliefhebbers, vooral aandacht te schenken aan een Oost-Vlaams goed doel. Duizenden wielerliefhebbers droegen door hun deelname financieel bij aan diverse Oost-Vlaamse sociale projecten of organisaties en betoonden op deze manier interesse voor diverse sociale en maatschappelijke thema's. De voorbije jaren werd voor diverse goede doelen gefietst: de Oost-Vlaamse afdeling van vzw Cliniclowns, vzw Vriendenkring van het brandwondenpatiënten van het UZ Gent, het Pedagogisch Centum, vzw Wagenschot en het MPIGO ’t Craeneveld.

Dit jaar wordt gefietst voor het 'time-out' project van de vzw De Kruiskenshoeve in Sint-Laureins. De Kruiskenshoeve is gelegen op het Meetjeslandse platteland, ver van alle drukte. De hoeve biedt een actieve rustperiode voor probleemjongeren. Het betreft jongeren die al in begeleiding zijn, bijvoorbeeld in het kader van bijzondere jeugdzorg of bij een medisch pedagogisch instituut, maar waarbij de begeleiding dreigt spaak te lopen. De voorziening die de jongere begeleidt, kan dan een 'time-out' op de hoeve aanvragen. De jongere verblijft dan gedurende 5 weekdagen op de hoeve en kan er sporten en meehelpen in de dagelijkse werking. Door het contact met de natuur, de rust, het opdoen van nieuwe ervaringen en het even kunnen afstand nemen van zijn problemen, kan de jongere zich herbronnen en kan de begeleiding terug op het juiste spoor gezet worden.

Recreanten en wielertoeristen kunnen vanaf 7.30u deelnemen aan een familiefietstocht van 45 km, een mountainbiketocht van 45 en 60 km of aan een wielertocht van 65, 100 en 150 km. Vanaf 12 uur kan men ook starten voor een familiefietstocht van 10 of 25 km. Deelnemen kost 5 euro. Onderweg is ruime bevoorrading voorzien en kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel. De start is telkens voorzien in de sporthal van Zulte, Waalstraat 118 en de organisatie is in handen van vzw de Leierenners uit Zulte.

Om 14 uur wordt het startschot gegeven voor een wegrit van 65 km doorheen de Vlaamse Ardennen. Gouverneur André Denys, tal van BV's en (ex) profwielrenners zullen deelnemen. Net voor de start, wordt de opbrengst van deze vijfde editie bekend gemaakt door het overhandigen van een cheque door de Gouverneur aan dhr. Robert Accoe, verantwoordelijke voor vzw De Kruiskenshoeve. Voor meer inlichtingen kan u terecht op www.ritvandegouverneur.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten